12.3.2012 18:32

Καλό ταξίδι καπετάν Νικόλα

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 84 ΤΟΥ Ο Ν. ΓΙΟΜΕΛΟΣ

Για το τελευταίο μπάρκο ξεκινά αύριο στις 15.30 από τον Ιερό Ναό Αγ. Ιακώβου Χίου ο καπετάν Νικόλας Γιόμελος,ο άνθρωπος που μετουσίωσε τη διεκδίκηση του ναυτικού, συνταξιούχου και εν ενεργεία. Η φωνή και η φιγούρα που ταύτισε την παρουσία της όσο καμιά άλλη με τους αγώνες και με τις διεκδικήσεις των ναυτεργατών. Με πείσμα, με αγωνιστικότητα ο καπετάν Νικόλας ήταν παρόν σε κάθε αγώνα, μπροστά σε κάθε καταπέλτη και κινητοποίηση, ακόμη κι όταν χρειάστηκε να στηρίζεται στο μπαστούνι του, ακόμη και τότε το βλέμμα του ήταν γεμάτο φωτιά.
Ο Καπετάν Νικόλας από τους παλιούς κομμουνιστές με τη στάση ζωής του, με την καθημερινή παρουσία του, είχε καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων, ακόμη κι εκείνων που διαφωνούσαν μαζί του.
Διαβασμένος για όλες τις πολιτικές εξελίξεις, για όλα τα θέματα που αφορούσαν τους ναυτικούς είχε γίνει πολλές φορές μάντης κακών κι έφυγε πραγματικά την ώρα που για τους ναυτικούς μαίνεται άλλη μια μεγάλη φουρτούνα..
Θα λείψει σε όλους μας, στους συναδέλφους του, στους συναγωνιστές του και στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι καπετάνιο.
Για τον καπετάν Νικόλα ο γραμματέας της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ Γ. Αμπαζής δήλωσε: «Έφυγε ένας από τους παλαίμαχους εναπομείναντες κομμουνιστές και ναυτεργάτες με πολύχρονη δράση μέσα κι έξω από τα καράβια για το δίκιο του εργαζόμενου λαού και της ναυτεργατικής οικογένειας. Μέχρι την τελευταία στιγμή βρέθηκε στη συγκέντρωση των ΑμΕΑ στο Εργατικό Κέντρο και έκφρασε τη διάθεση του να βρεθεί δίπλα τους για τα δίκαια αιτήματα τους. Καλύτερο αποχαιρετισμό δε θα τον περίμενε, από την παρουσία δεκάδων ναυτεργατών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χίου, όπου απαιτούσαν τη μη κατάργηση του Οίκου Ναύτη Χίου, την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, από τον κομμουνιστή Μάρκο Σκούφαλο, κρατούσε ενός λεπτού σιγή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ