11.9.2014 11:04

Καλή αρχή με Τεχνικό Πρόγραμμα

Μέσα στον Οκτώβριο το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015

Κατευθείαν στα βαθιά καλούνται να κολυμπήσουν τα νέα τοπικά συμβούλια από τα οποία ζητείται λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου.

Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τέλος Μαϊου οι εκλογές και το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά από αυτές δεν επέτρεψαν τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος για τη νέα χρονιά.

Έτσι με έγγραφό της η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου καλεί τα συμβούλια των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων της Χίου να καταθέσουν τις προτάσεις του το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο η δαπάνη για το κάθε έργο θα πρέπει να υπολογίζεται κατά προσέγγιση και ύστερα από συνεργασία των κοινοτήτων με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μάλιστα σε μία προσπάθεια το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα να αγγίζει τις πραγματικές ανάγκες των χωριών ο Δήμος σημειώνει ότι τα έργα θα πρέπει να εισηγηθούν με υπογεγραμμένη απόφαση των Συμβουλίων και με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών της κάθε περιφέρεια και τις προτεραιότητες για την τοπικά ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από χθες το ένα μετά το άλλο τα τοπικά συμβούλια του νησιού καλούν τους κατοίκους σε λαϊκές συνελεύσεις με σκοπό την υποβολή προτάσεων για έργα στον Δήμο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ