27.7.2013 12:29

"Κάλεσμα για το νόμο γκιλοτίνα"

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ετοιμάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ με αφορμή την ψήφιση του πολυνοσχεδίου που οδηγεί στην έξοδο εκατοντάδες εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίξηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στα τοπικά ΜΜΕ η διοίκηση του Συλλόγου καλεί τα μέλη σε αγωνιστική κινητοποίηση ενώ στρέφει τα πυρά της κατά των δύο βουλευτών Κ. Μουσουρούλη και Κ. Τριαντάφυλλου που τους θεωρεί νομικά και ηθικά υπεύθυνους για την ψήφισή του στη Βουλή των Ελλήνων.

Η ανακοίνωση

«Τη Δευτέρα 29 Ιούλη στις 7 το απόγευμα συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, το πρώτο μετά την ψήφιση του Νόμου που καταλύει την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταργεί δημοτικές υπηρεσίες και κλείνει τα σπίτια δεκάδων εργαζομένων σε αυτές.

Διάτρητο συνταγματικά, νομικά και ηθικά το νομοθετικό έκτρωμα που ψήφισαν και οι χιώτες βουλευτές Μουσουρούλης και Τριαντάφυλλος, συνάντησε όλο το προηγούμενο διάστημα την καθολική αντίδραση και καταδίκη του συνόλου των αυτοδιοικητικών παραγόντων, αιρετών και εργαζομένων.

Εκφρασμένη η πρόθεση του Δημάρχου για δυναμική απάντηση του Δήμου Χίου στην προοπτική κατάργησης δημοτικών υπηρεσιών και απολύσεων εργαζομένων, μένει να πάρει σάρκα και οστά.

Κινητοποιήσεις τώρα για να αποσυρθεί ο νόμος που παραπέμπει σε αποικία και όχι σε κυρίαρχο κράτος.

Αποφάσεις για άμεση προσβολή του Νόμου σε όλα τα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά όργανα, τόσο σε συνταγματικό όσο και σε νομικό επίπεδο.

Αποφάσεις για παραιτήσεις Δημάρχου και αιρετών οργάνων προκειμένου να αποτραπεί η μετατροπή τους σε απλούς υπαλλήλους, εντολοδόχων της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι δηλώνουμε την αγωνιστική μας διάθεση και απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και κοινής διεκδίκησης.

Η ώρα του αγώνα έφτασε. Τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά και κάποιοι άλλοι θα πάρουν σειρά για το ικρίωμα!»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ