3.1.2017 13:52

Και ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Στη δική του διάσταση παραμένει, παρά την αλλαγή, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του, κατά τα χιώτικα έθιμα, αρχίζει τα παινέματα για τα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής σε μια σειρά από τομείς και κυρίως στην κοινωνική πολιτική.

«Με την αρχή της  νέας χρονιάς  μια σειρά  δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης υλοποιούνται  ή  νέες παροχές νομοθετούνται με στόχο  την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας και ειδικότερα των ασθενέστερων που έχουν πληγεί περισσότερο και χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Όσο  και αν τα Κεντρικά ΜΜΕ  κινδυνολογούν και καταστροφολογούν από το πρωί μέχρι το βράδυ λέγοντας ψέματα και ποντάροντας σε μια καταστροφή του πλανήτη εξαιτίας  <<,φυσικά>> του ΣΥΡΙΖΑ, οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και οι προσπάθειες να αναγνωρίζονται», αναφέρει..

Παραβλέποντας πως οι συνταξιούχοι έχουν χάσει σημαντικό μέρος τους εισοδήματος τους και συνεχίζεται η πολιτική φτωχοποίησης τους, η Νομαρχιακή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνει την τοποθέτηση της, αναφέροντας τις επιλογές που έχουν οι νεόπτωχοι της χώρας σε συσσίτια ή σε άλλες παροχές τύπου Κοινωνικού Εισοδήματος, «Η  επέκταση του Κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όλη την χώρα ,αποτελεί   απόδειξη  της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθείται και της στήριξης που παρέχεται  στους πολίτες που ήρθαν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση τα χρόνια της κρίσης. Με ιδιαίτερες παροχές όπως  η ένταξη σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ή  σε άλλα προγράμματα του 10% των ανέργων δικαιούχων του προγράμματος, και η  μείωση της γραφειοκρατίας . Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η βούληση  να μη συνεχιστεί ή ίδια επιδοματική και αδιαφανής προνομιακή πολιτική».

Μαγική εικόνα όμως και για τους εμπόρους,  για τους οποίους υποστηρίζει πως είναι ευνοϊκότερο το νέο ασφαλιστικό καθεστώς. Πράγματι, για ένα σημαντικό ποσοστό οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι χαμηλότερες αλλά για το μεγαλύτερο, συμπεριλαμβανωμένων και των μικροεπιχειρήσεων των χωριών, οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι αυξημένες.

«Πολύ σημαντική ελάφρυνση αποτελεί  η κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εργασίας και οικονομικών που αφορά τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών  των ελευθέρων επαγγελματιών και νέων επιστημόνων  που  από 1.1.2017 ως βάση υπολογισμού των εισφορών ορίζεται το καθαρό φορολογητέο εισόδημα.  Πάνω από το 40% των αυτοαπασχολούμενων αδυνατούσαν τόσα χρόνια να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Κι' αυτό λόγω της σύνδεσης των εισφορών με τα χρόνια ασφάλισης. Ειδικότερα στη Χίο με την νομοθετική ρύθμιση ελαφρύνεται  η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών  από τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών τους», αναφέρει.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική όλα είναι τέλεια και στην υγεία αλλά και στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ τα μόνα κακά και άσχημα αυτού του τόπου εντοπίζονται στην κακή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση του κόσμου. "H  Αύξηση  του ορίου δαπανών για τις παροχές υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, «για πρώτη φορά στα χρονικά της κρίσης» και συγκεκριμένα, από 1,402 δισ. για το 2016, το όριο δαπανών θα γίνει για το 2017, 1,525 δισ. (ποσοστό αύξησης 8%) . Ο ΕΟΠΥΥ προχωρά μέσω του νέου ΕΚΠΥ σε συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες παρόχους ανακουφίζοντας ασφαλισμένους και ανασφάλιστους από την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία για την έγκριση των δαπανών.

Πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η  υπερκάλυψη στόχου απορρόφησης του ΕΣΠΑ για το 2016 έναντι στόχου απορρόφησης 7% που αντιστοιχεί σε 1 δισ. € κοινοτική συνδρομή, επιτεύχθηκε απορρόφηση 11,35% που αντιστοιχεί σε 1,6 δισ.Αποτέλεσμα αυτού αποτελεί και η ολοκλήρωση  πολλών  ημιτελών  έργων στην Χίο που κινδύνευαν  να μην ολοκληρωθούν ποτέ και η διάθεση  πόρων ανέρχεται  συνολικά σε 20 εκ.ευρώ. . Αυτό οφείλεται τόσο στις ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου όσο και στην άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες των Περιφερειών.

Όση παραπληροφόρηση και προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών κι αν γίνεται η πραγματικότητα είναι μια ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση προσπαθούν μέσα σε τόσο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον να ανακουφίσουν όλους  τους  συμπολίτες μας .

Σε αυτή την θετική  προσπάθεια  που γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου αγωνίζεται   για την καλυτέρευση της ποιότητας της  ζωής όλων των πολιτών  για αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη...»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ