1.10.2014 14:54

Και τυπικά Περιφερειάρχης ο Θ. Βαλσαμίδης

"ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟ Σ.τ.Ε" ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK

Χθες τελικά εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρου Σπυρίδωνος, που αναφέρει ότι μετά τις δύο αποτυχημένες συνελεύσεις της πλειονοψηφήσασας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης εκλέγεται περιφερειάρχης ως ο σύμβουλος της παράταξης με τους περισσότερους σταυρούς.

Στη διαπιστωτική πράξη ανακοινώνεται ότι λήφθηκε υπόψη μια καταγγελία που έγινε προχθές Δευτέρα από κάποια κυρία Μαρία Παπαδοπούλου, χωρίς να αναφέρονται περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο της καταγγελίας και για το πρόσωπο της κ. Παπαδοπούλου.

Επίσης επισημαίνεται πως οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις της παράταξης στις 14 και τις 21 Σεπτεμβρίου στάλθηκαν εγκαίρως στους συμβούλους και τους άμεσα εκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες.

Κανένας περιφερειακός σύμβουλος δεν υπέβαλε ένσταση για μη έγκαιρη ειδοποίησή του, κατά συνέπεια δε συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος να θεωρηθεί η διαδικασία άκυρη ή μη σύννομη.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου από τα έγγραφα που έχει στα χέρια του διαπίστωσε πως και στις δύο συνεδριάσεις δεν υπήρξε απαρτία, γι’ αυτό εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 162 του «Καλλικράτη».

Η απόφαση υπογράφθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου και τέθηκε σε ισχύ στις 30 του μήνα, οπότε και αναρτήθηκε στο «Διαύγεια». Αυτό σημαίνει πως από χθες ο κ. Βαλσαμίδης είναι περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η παραμονή του στη θέση αυτή δεν έχει χρονικό περιορισμό. Στην περίπτωση που η Χριστιάνα Καλογήρου δικαιωθεί, θα είναι εκείνη επικεφαλής της περιφερειακής αρχής και ο κ. Βαλσαμίδης θα επιστρέψει στη θέση του πρώτου σε ψήφους περιφερειακού συμβούλου.

Ο κ. Βαλσαμίδης σε δήλωσή του στο «Ε» τόνισε πως το βασικό ζήτημα για όλα τα μέλη της παράταξης είναι να εκδοθεί σύντομα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα δικαιώνει την κ. Καλογήρου, ώστε να λάβει τέλος η περιπέτεια της παράταξης.

Σε ό,τι αφορά στον ίδιο και την ανάδειξή του σε περιφερειάρχη, το μόνο που είπε είναι πως ακολουθώντας όσα προβλέπει ο νόμος, θα ασκήσει τα καθήκοντά του για τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.

Επιμελώς απέφυγε ο κ. Βαλσαμίδης να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το τι θα γίνει στην περίπτωση που η κ. Καλογήρου δε δικαιωθεί από το ΣτΕ.

«Περιμένουμε τη δικαίωση Καλογήρου»

Μετά τον ορισμό του στη θέση του Περιφερειάρχη ο Θ. Βαλσαμίδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα η ανάθεση των καθηκόντων του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με βάση τη σημερινή απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Περιμένουμε όλοι τώρα τη δικαίωση της Χριστιάνας Καλογήρου από το ΣτΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τα νησιά μας».

Με πληροφορίες του «Εμπρός» Λέσβου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ