22.4.2015 20:52

Και τα διαθέσιμα των ταμείων ζητάει η κυβέρνηση

Και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων θέλει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να κλείσει την τρύπα των 400 εκατ που υπάρχει στο κρατικό ταμείο. Έτσι το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζήτησε να απαντήσουν έως την Παρασκευή «για το ύψος των διαθεσίμων που μπορούν να μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Μάλιστα, κάλεσε τους διοικητές των ταμείων να συγκαλέσουν άμεσα διοικητικά συμβούλια και να πείσουν τα μέλη τους για την αναγκαιότητα της μεταφοράς των διαθεσίμων.

Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, τήρησε ουδέτερη στάση, ενώ αντίθετα ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υποστήριξε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς των διαθεσίμων τους από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε ρέπος.

Σε πολλές διοικήσεις ταμείων δημιουργείται προβληματισμός από το γεγονός ότι η κυβέρνηση παίρνει τα ταμειακά διαθέσιμα αλλά αρνείται να δώσει γραπτή βεβαίωση ότι θα επιστρέψει τα χρήματα.

Πάντως, ο υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο.«Δεν υπάρχει τελεσίγραφο για την Παρασκευή. Όποτε συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των Ταμείων -αύριο, μεθαύριο, την ερχόμενη εβδομάδα- τους ζητήσαμε να ξανασκεφθούν την πρόταση του ΟΔΔΗΧ και την επιστολή που τους εστάλη από την ΤτΕ  και να αποφασίσουν αν θα αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα τους μέσω της μετατροπής σε ρέπος», είπε χαρακτηριστικά.Ωστόσο, τα Ταμεία -το ένα μετά το άλλο- συγκαλούν διοικητικό συμβούλιο, είτε τακτικό είτε έκτακτο, με το επίμαχο θέμα να περιέχεται στην ημερήσια διάταξη. 

Εθελοντική χαρακτήρισε τη συμβολή των ασφαλιστικών ταμείων σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν συναντήσεις της κυβέρνησης με διοικήσεις ταμείων, ωστόσο απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα διαθέσιμά τους, επισημαίνοντας ότι αν ήταν έτσι θα τα περιελάμβανε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ