5.3.2013 12:53

Και στο βάθος Astra για τη γραμμή Χίου – Αθήνας

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ: «Έλα το Δεκέμβρη να μοιράσουμε τα κέρδη της Olympic Air»

Πρακτικό αποτέλεσμα, υπό την έννοα του εξορθολογισμού των τιμών αεροπορικών εισιτηρίων, δεν έχει υπάρξει, ωστόσο η αντίδραση του Δήμου Χίου με μια σειρά επικοινωνιακών ενεργειών έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τη διοίκηση της Olympic Air. Η συλλογή των υπογραφών διαμαρτυρίας, η συνολική καμπάνια του Δήμου για το θέμα και τελευταία η νομική ενόχληση με τη συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου προβληματίζουν τη διοίκηση της Olympic Air, ωστόσο δεν κάνει βήμα οπισθοχώρησης.

Αντιθέτως, ο ισχυρός άνδρας της έστειλε μήνυμα ειρωνείας στο δήμαρχο Χίου, το οποίο απαντήθηκε τηλεφωνικά με αυστηρότητα εκ μέρους του κ. Λαμπρινούδη. «Έλα το Δεκέμβρη να μοιράσουμε τα κέρδη», ήταν η ειρωνική απάντηση του Αν. Βγενόπουλου, αντί του ορθού να απαντηθεί με πειστικά επιχειρήματα, αν υπάρχουν, γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια Αθήνας – Χίου και το αντίστροφο παραμένουν σε τιμές … απογείωσης με όποιες συνθήκες και σε όποιες εποχές πραγματοποιούνται.

Η απάντηση Λαμπρινούδη ήρθε με έντονη αυστηρότητα. «Αν δεν βγαίνει οικονομικά, κλείστε την», μετέφερε επίσης τηλεφωνικά ο δήμαρχος. «Αν η Olympic Air είναι ζημιογόνα, δεν θα επιτρέψω οι ζημιές της να καλυφθούν από την πλάτη των πολιτών της Χίου», συμπλήρωσε στον «π».

Αντιπερισπασμός με Astra

Η επιμονή της Olympic Air να μην μπαίνει καν σε διαδικασία διαλόγου βάση στοιχείων με το Δήμο Χίου, υποχρεώνει τις αρχές να αρχίσουν επαφές με άλλες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για να ανοίξουν τον ανταγωνισμό στη γραμμή.

Ο κ. Λαμπρινούδης ταξιδεύει αύριο Τετάρτη για Θεσσαλονίκη για συνομιλίες με τη διοίκηση της Astra Airlines, καταθέτοντας επίσημα το ενδιαφέρον για δρομολόγηση αεροσκάφους στη γραμμή Αθήνας – Χίου – Αθήνας. Στη συμπρωτεύουσα είναι πολύ πιθανόν να μεταβεί και ο αντιπεριφερειάρχης, καθώς ο Κ. Γανιάρης έκανε την πρώτη νύξη στην αντιπρόεδρο της Astra Airlines, Χαρά Ζλατάνη.

Ήδη την πόρτα της Astra έχουν χτυπήσει παράγοντες της Σάμου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο και, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας θα εξετάσει σοβαρά την προοπτική παρουσίας στη γραμμή μας, ιδιαίτερα αν αυτή συμφωνηθεί να είναι τριγωνική, Αθήνα – Χίο – Σάμο. Μια τέτοια γραμμή πιθανολογείται ότι θα μπορούσε να διασφαλίσει πληρότητα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και αναμένεται να κατατεθεί ως αντιπρόταση εκ μέρους της διοίκησης της Astra Airlines.

Πάντως, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης φέρονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινήσεις τους για την αναζήτηση δυνατότητας αεροπορικής μετάβασης στην Αθήνα με χαμηλότερο κόστος, καθώς το πρόβλημα αγγίζει όλο και μεγαλύτερα τμήματα τοπικού πληθυσμού και είναι άμεσα συναρτώμενο με την πορεία του εσωτερικού τουρισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ