19.7.2012 10:14

Και «σχίσμα» στο σύλλογο των ΟΤΑ

Δε θεωρούν κομματική δίωξη τη μετακίνηση Γαϊτάνου τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα καταλογίζει στην δημοτική αρχή ο Αλ. Γαιτάνος. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ αναφέρουν:
 
«Σε απάντηση της καταγγελίας  του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ την 13-7-2012   έχουμε να γνωρίσουμε τα παρακάτω σε ότι τουλάχιστον μας αφορά :
 1] Στο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ τα τελευταία 30 χρόνια εκλέγονται σταθερά 2 συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ πάντα με την υποστήριξη των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παλαιότερα δε ήταν χαρακτηριστικό ότι και οι νεόκοποι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν στα συνέδρια τους συνδικαλιστές της παράταξης της ΠΑΣΚΕ αναγνωρίζοντας της δράση τους σε επίπεδο ομοσπονδίας ας μην ξεχνάει τουλάχιστον ‘ότι στο  τελευταίο Συνέδριο του  Μαϊου η παράταξη μας συγκέντρωσε το 51% καταλαμβάνοντας 18 έδρες χάρη στην υπεύθυνη θέση που  τηρεί  όλα αυτά τα  χρόνια για τους εργαζόμενους διότι η παράταξη μας πρώτα βλέπει το καλό των εργαζομένων και μετά; Το τι λέει το Κόμμα.
  Όσον αφορά την συνδικαλιστική συμπεριφορά των μελών και φίλων της ΠΑΣΚΕ πάντα ακολουθούσαν τις αποφάσεις της ομοσπονδίας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις  και ουδέποτε  λειτούργησαν  σαν Απεργοσπαστικός μηχανισμός και όταν Κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ.
2] Όσον αφορά το παραταξιακό επιτελείο των κομματικά υπευθύνων υπαλλήλων , να θυμίσουμε στο ΔΣ του Συλλόγου ότι η πλειοψηφία των Διευθυντών του Δήμου κάθε άλλο παρά κομματικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ μπορούν να χαρακτηρισθούν.
3] Πιστεύουμε ότι η μετακίνηση του προέδρου του Συλλόγου κάθε άλλο παρά κομματική δίωξη μπορεί να  θεωρηθεί αφού παράλληλα έγιναν μετακινήσεις και άλλων Τμηματαρχών.
4] Να θυμίσουμε τέλος ότι η λειτουργική και οργανωτική αυτονομία της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. εδράζετε μόνο και μόνο στην εμπιστοσύνη που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της δείχνουν, επιβραβεύοντας την συνέπεια, την παρουσία της και την αγωνιστικότητά της    σε σύγκριση με άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις !»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ