7.1.2013 15:26

Και πάλι Ζαφείρης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 
Το Γιάννη Ζαφείρη επέλεξε ομόφωνα και πάλι το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2013.
 
Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είχε διαφανεί, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Γ. Ζαφείρης, τα δύο περίπου χρόνια που διευθύνει το Θέατρο δεν φείδεται πρωτοβουλιών, αλλά και θυσιών, έτσι ώστε ο Οργανισμός να μπορέσει να ανταπεξέλθει, ιδίως στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Από τη συνεδρίαση απεχώρησε, όπως ήταν και αναμενόμενο, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
 
Στους καλλιτεχνικούς σχεδιασμούς του ΔΗΠΕΘΕ περιλαμβάνεται ένα έργο του Σακελάριου, αφού το 2013 έχει ανακηρυχθεί προς τιμή του πολυγραφότατου θεατρικού συγγραφέα, με πρεμιέρα γύρω στα μισά του Φεβρουαρίου, για να ακολουθήσει προς το τέλος του ιδίου μήνα, μια ακόμη παραγωγή που δεν είναι παρά ένας αριστουργηματικός μονόλογος του Ρώμου Φιλύρα.
 
Σύμφωνα με το Γ. Ζαφείρη πρόκειται για κείμενο που αμιλλάται επάξια το «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, έργο που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας δραματουργίας και που ο Φιλύρας συνέγραψε ως έγκλειστος τρόφιμος  του Δρομοκαϊτείου Θεραπευτηρίου.
Προς την άνοιξη υπολογίζεται να ανέβει το θεατρικό έργο «Ίων», διασκευασμένη εκδοχή της ευριπίδειας τραγωδίας, που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο θεατρικό διαγωνισμό που πρόσφατα θέσπισε το ΔΗΠΕΘΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ