Ειδήσεις

3/8/16 11:21

τελ. ενημ.: 3/8/16 11:21

Και άργησαν και υποκρίνονται

ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ Ο ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Επιστρέφει το γάντι της κριτικής πίσω στη Ν.Δ. ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδης, απαντώντας στο ζήτημα των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η σημερινή συγκυβέρνηση στα ζητήματα των αγροτών.

Ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνει με επιστολή του πως ήδη από τις 26 Φεβρουαρίου έχει ζητήσει από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης την εξαίρεση των στρεμματικών απαιτήσεων του Προγράμματος Αγροτικής Πολιτικής για τους νησιώτες με την μείωση των απαιτούμενων στρεμμάτων από 5 σε 2.

Παράλληλα, αφού χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου υποκριτική και επιθετική και άρα με αρκετή δόση υστεροβουλίας αναφορικά με το ενδιαφέρον της, επισημαίνει ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευαγγ. Αποστόλου από την αρχή ξεκαθάρισε ότι στο ζήτημα της χρηματοδότησης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών θα επισπευσθούν οι διαδικασίες λήψης της χρηματοδότησης που είχε λάβει.

Αναλυτικά ο κ. Μιχαηλίδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Χίου, στην οποία περισσεύει η επιθετικότητα και η υποκρισία αλλά λείπει εντελώς η εγκυρότητα και η ουσία, θα ήθελα να κάνω τις εξής επισημάνσεις:

Πρώτον, ως προς τις άμεσες ενισχύσεις που εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους συνολικά 1 εκ. ευρώ προς την ΕΜΧ, ήταν εξαρχής σαφές και ουδέποτε αποκρύφτηκε πως αυτές αφορούν ήδη κατοχυρωμένα ποσά σχετικά με επένδυση της ΕΜΧ καθώς και πρόγραμμα προώθησης προϊόντων Π.Ο.Π. σε τρίτες χώρες. Αυτό που είναι επίσης σαφές είναι πως έγινε ταχύτατη και κατ’ εξαίρεση επίσπευση των διαδικασιών αποπληρωμής, κάτι που αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν συνυπολογίσει κανείς τη γενικά χρονοβόρα αυτή διαδικασία καθώς και τη δεδομένη δημοσιονομική στενότητα που επηρεάζει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον, σε λιγότερο από μία βδομάδα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες υποβολής δηλώσεων για αποζημίωση με την άφιξη του κλιμακίου του ΕΛΓΑ στη Χίο.

Δεύτερον, θα ήθελα να ενημερώσω τη ΝΟΔΕ Χίου ότι σε αντίθεση με αυτούς που όψιμα θέτουν το θέμα του μέτρου δάσωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), έχω στείλει επιστολή ήδη από τις 26-02-16 στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία και επισυνάπτω για του λόγου το αληθές, με την οποία ζητώ να γίνει μείωση της απαιτούμενης έκτασης  - ειδικά για τα νησιά - από πέντε σε δύο στρέμματα. Η πρόταση αυτή έχει γίνει ευνοϊκά δεκτή τόσο από το εν λόγω Υπουργείο όσο και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει συναρμοδιότητα επ’ αυτού του μέτρου, και αναμένω πως θα υιοθετηθεί στην επόμενη αναθεώρηση του ΠΑΑ».

Δείτε επίσης