9.4.2012 12:59

Και από αύριο απεργία

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΠΝΟ

Παρά την ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι συνδικαλιστές δεν αλλάζουν την απόφαση για απεργία Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, που θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ.  
 
"Η απεργία συνεχίζεται" επισήμανε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Οι συνδικαλιστές υποστήριξαν ότι η απόφαση για υλοποίηση της απεργίας ελήφθη ομοφώνως. 
 
Σύμφωνα με τον Αντώνη Νταλακογιώργο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η συνάντηση με της Κυριακής με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Κουτρουμάνη απέβη άκαρπη. 
 
Η ΠΝΟ απέρριψε την πρόταση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για συνάντηση στις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας. "Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ως πρόϋπόθεση την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, κάτι για το οποίο ήμασταν αντίθετοι από την αρχή" εξήγησε ο κ. Νταλακογιώργος.  
 
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ επισήμανε ότι η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι να ενταθούν οι κινητοποιήσεις. "Συζητήσαμε πως θα προετοιμάσουμε τον τρόπο που θα διασφαλίσουμε την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων με κλιμάκια σε κάθε λιμάνι" τόνισε ο κ. Νταλακογιώργος. 

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε ότι «έγινε Εκτελεστική, η οποία επιβεβαίωσε την απόφαση που είχαμε πάρει. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Μετά τις συζητήσεις με την κυβέρνηση δεν δόθηκε πραγματική λύση -ή μάλλον καμία λύση».

«Ούτε και για το σοβαρότατο θέμα του Οίκου του Ναύτου, που είναι ξεκάθαρο ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά με την προσπάθεια που κάνουν να μπούνε στον ΕΟΠΥΥ ακόμη υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες. Αυτό που ζητήσαμε είναι να παραμείνει ο Οίκος Ναύτου όπως είναι και, αν αργότερα διαπιστωθεί ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι καλές, να το ξανασυζητήσουμε» συμπλήρωσε ο γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ, αναφέρεται: «Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της επαναβεβαίωσε την προηγούμενη, από 2 Απριλίου 2012 απόφασή της για κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 και λήξη την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00».
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=189091

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ