28.3.2012 11:01

Το καφενείο της Κουρούνενας και η σύγκριση

 
Το ιδιωτικό …
Καμιά φορά η σύγκριση δημιουργεί κατάθλιψη, όταν σου χτυπάει την πόρτα. Μια δραστήρια γυναίκα, η Άννα Στρατάκη, πήρε … τα βουνά πριν εκδηλωθεί η κρίση. Άκουσε τη βοή της ιστορίας και ανέστησε ένα χώρο συμβολικό για όλη τη βόρεια Χίο, το καφενείο της Κουρούνενας, στον Άγιο Σίδερο, στη διασταύρωση προς το Πιτυός.
Το καφεγλυκοπωλείο της, χάρη στον ενθουσιασμό και την επινοητικότητα της, έγινε σύντομα στέκι για κυνηγούς και φυσιολάτρες και η Άννα έστησε μια οικογενειακή επιχείρηση στη μέση του πουθενά, ικανή να δίνει ψωμί σε εκείνη και την οικογένεια της σε χαλεπούς καιρούς, ικανή να συντροφεύει και τους περαστικούς στο μακρύ ταξίδι τους από τη Βολισσό ως το Βροντάδο.
Η ίδια και ο σύζυγος της μετασχηματίζουν όλο το γύρω χώρο, φυτεύοντας λουλούδια και καθαρίζοντας ολόκληρη την περιοχή. Είναι να μην τους θαυμάζεις;
 
… και το δημόσιο
Καμιά δεκαπενταριά χιλιόμετρα πιο κάτω, όπως κατευθύνεσαι για Βολισσό, υπάρχει το δημόσιο μέτρο σύγκρισης. Το τουριστικό περίπτερο κατασκευάστηκε επί νομαρχίας Καλουτά, ακριβώς για να παρέχει ένα ποτήρι νερό στους περαστικούς και να κόβει στα μισά το μακρύ ταξίδι Χίου – βορειοχώρων.
Στην αρχή ποτέ δεν λειτούργησε κι όταν δημοπρατήθηκε … ας μην τα συζητάμε. Εδώ και τρία χρόνια στέκει εκεί εγκαταλελειμμένο, κανείς δεν γνωρίζει αν πληρώνονται μισθώματα στη δικαιούχο Περιφέρεια, πάνω του στήθηκαν πομποί αγνώστου προέλευσης και γενικότερα εκπέμπει μια εικόνα παρακμής, τέτοια που δεν του ταιριάζει.
Θα βρεθεί κανείς στην Περιφέρεια να εξετάσει το θέμα; Γίνονται όλα σύννομα και γιατί δεν εκπληρώνει τους στόχους της δημιουργίας του; Δεν είναι θλιβερή από μόνη της η σύγκριση ιδιωτικού – δημόσιου;  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ