17.6.2014 13:38

K. Tριαντάφυλλος: "Νέες θέσεις εργασίες στην πραγματική οικονομία"

Στην Αθήνα βρίσκεται ο απερχόμενος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Nazlo Ador, με αφορμή τη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην τοποθέτησή του, στην ολομέλεια της Διάσκεψης, απευθυνόμενος στον κ. Ador, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της Τρόικα επέβαλε μέτρα στις χώρες της κρίσης (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ιρλανδία κ.ά.), τα οποία  εκτίναξαν την ανεργία και την φτώχεια.

«Ως Επίτροπος, αρμόδιος για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις, όφειλε να έχει διαμορφώσει ένα διαφορετικό πολιτικό και αναπτυξιακό πλαίσιο, μια ατζέντα σθεναρότερης υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών. Αντίθετα, τα εθνικά κοινοβούλια και οι εθνικές κυβερνήσεις βρέθηκαν, να αντιμετωπίζουν κατά μόνας τα τραγικά διλήμματα και τις συνέπειες της κρίσης», δήλωσε σε όλους τους τόνους, ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής Χίου κατέθεσε τρεις προτάσεις:

1. Επιδότηση, για περισσότερο από δύο χρόνια, νέων θέσεων εργασίας στην πραγματική οικονομία, στον ιδιωτικό τομέα.

2. Ενίσχυση του κοινωνικού τομέα του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Οι κοινωνικοί δείκτες του ευρωπαϊκού εξαμήνου πρέπει να ενισχυθούν και να προστεθούν δείκτες, με στοιχεία για την ισότητα των φύλων, τους όρους αξιοπρεπούς εργασίας, την παιδική φτώχεια.

3. Ζητήματα λειτουργίας των τραπεζών. Χωρίς ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη. Στις χώρες της κρίσης το κόστος του χρήματος είναι υψηλό και η πρόσβαση σε αυτό από τις επιχειρήσεις πολύ δυσχερής, με συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ