22.6.2012 17:20

Κ. Μουσουρούλης: «Τιμή και δέος για την επανασύσταση του Ναυτιλίας»

«Αισθάνομαι τιμή που σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα αναλαμβάνω το ιστορικό υπουργείο Ναυτιλίας. Αισθάνομαι και δέος απέναντι στις τεράστιες δυνατότητες που έχει το υπουργείο αυτό, τις οποίες θα αξιοποιήσουμε».

Με τη φράση αυτή, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, παρέλαβε το νεοσύστατο υπουργείο, δίνοντας όλη τη διάσταση και σημασία στο γεγονός αυτό.

«Καλωσορίζω με υπερηφάνεια το Λιμενικό Σώμα. Καλώ όλους σε ανοιχτή συνεργασία. Η Ναυτιλία μπορεί γρήγορα και αποφασιστικά να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση, να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Και αυτή τη δυνατότητα θα την αξιοποιήσουμε» τόνισε.

Και προσέθεσε: «Ένας Χιώτης εφοπλιστής είχε γράψει κάποτε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ένας υπουργός Ναυτιλίας, είναι να την αφήσει στην ησυχία της» .

Στη συνέχεια ο υπουργός τόνισε: «Θα υποστηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου  και της ποντοπόρου ναυτιλίας. Το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να  αναβαθμίσει την εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό. Θα διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής ακτοπλοΐας .Είναι άμεση προτεραιότητά μας. Θα δώσουμε μεγάλες και μικρές μάχες για να πετύχουμε μεγάλες και μικρές νίκες».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γ. Βερνίκος, δήλωσε: «Ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς. Επανιδρύθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ εντάχθηκε σε αυτό και το Λιμενικό Σώμα. Ναυτιλιακή πολιτική χωρίς το Λιμενικό είναι ένα απονευρωμένο Σώμα. Θάλασσα και Λιμενικό πάνε μαζί. Νύχι με δέρμα. Επιτέλους, έχουμε κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα».

»Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία επιχειρηματίας θα συμμετέχει σε υπουργικό συμβούλιο. Θέλω να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός. Θα συνεργαστώ στενά με τον υπουργό. Κάθε στιγμή  και κάθε χρόνος έχει τεράστια σημασία. Έχουμε συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης».

Ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας, επισήμανε: «Ήταν σωστή η απόφαση για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. Υπάρχουν θέματα σοβαρά και επείγοντα. Η συμβολή της ναυτιλίας στην απασχόληση και στην ανάπτυξη μπορεί να τριπλασιαστεί. Θα πρέπει να σας βοηθήσει και η τύχη. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει ρεαλισμός».
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ