23.10.2012 8:59

"Ιστορικό πισωγύρισμα η άνοδος της Χρυσής Αυγής"

Εμείς που υπογράφουμε το ψήφισμα αυτό αντιλαμβανόμαστε από κοινού ότι η απειλή ανάκαμψης του νεοναζισμού είναι ξένη και επικίνδυνη σε αυτό τον τόπο και την συλλογική ιστορική μνήμη των κατοίκων.
Η ανάδυση της νεοφασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής στις μέρες μας εκπροσωπείται από την χρυσή αυγή και απειλεί θεμελιώδη δημοκρατικά κεκτημένα. Η αναβίωση της φασιστικής ιδεολογίας και των πρακτικών της αποτελεί ιστορικό κοινωνικό και πολιτικό πισωγύρισμα, δηλητηριάζει την κοινωνία και οδηγεί με βεβαιότητα στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την αναβίωση των πιο μαύρων σελίδων της πρόσφατης ιστορίας.
Η πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η ελληνική κοινωνία πρέπει να γίνει αφετηρία μεταξύ άλλων για ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στις ταξικά αποκλεισμένες και ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.
Aπέναντι στην πολιτική αναγέννηση του νεοναζισμού, προς υπεράσπιση δεν είναι απλώς οι μετανάστες αλλά η Δημοκρατία, η ίδια η πολιτική κοινότητα.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους πρακτικές  και δεν  υιοθετούμε θέση παρατηρητή στην εδραίωση κλίματος κοινωνικής και πολιτικής τρομοκρατίας ή επιθέσεων κατά των αδυνάτων και των διαφορετικών αυτού του τόπου.
Όλοι μας, ανεξάρτητα από την ιδεολογική αφετηρία, τις φιλοσοφικές  καταβολές και την ιδεολογική ή πολιτική εστίαση που επιλέγει ο καθένας μας,  καλούμαστε να αναπτύξουμε διακριτά και μεθοδικά  ενεργές πρωτοβουλίες υπεράσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των κοινωνικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
ΑΔΕΔΥ ,
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,
ΕΛΜΕ,
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΧΙΟΥ,
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ,
«ΛΑΘΡΑ;»-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΙΟΥ,
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΙΟΥ (ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ),
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ,
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ,
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΔΔΕΙΟΥ,
ΣΕΣΝΟΧ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΙΟΥ,
ΣΥΡΙΖΑ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΧΙΟΥ (ΣΥ.ΝΟ.ΧΙ).  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ