25.2.2015 20:45

"Ιστορίες για αγρίους" από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Τη μαύρη κωμωδία «Ιστορίες για αγρίους» θα προβάλει την ερχόμενη Παρασκευή η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στις 20:30 το Ομήρειο.

Πρόκειται για σπονδυλωτή ταινία αποτελούμενη από έξι ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες, με κοινό παρoνομαστή τη βίαιη εκδίκηση και την τάση για καταστροφή που κρύβει ο καθένας μέσα του. Η αδικία, η απιστία, η ανισότητα και οι πιεστικές απαιτήσεις της καθημερινότητας πυροδοτούν εκρήξεις οργής και σκηνές λυτρωτικής παράνοιας.

Οι «ιστορίες για αγρίους» είναι μια πρωτότυπη μαύρη κωμωδία που ξετυλίγεται με εξαιρετικό ρυθμό μέσα από σκηνές καθημερινής απόγνωσης και τρέλας. Η ταινία στηρίζεται σε ένα δυνατό σενάριο με χαρακτήρες που αγγίζουν το χειρότερό τους εαυτό, ωστόσο το κοινό μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους και να μοιραστεί, όπως λέει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, «την ένοχη απόλαυση του να χάνεις τον έλεγχο!». Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ συνυπογράφει την ταινία ως παραγωγός και ο Γκουστάβο Σανταολάγια (δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ) ντύνει μουσικά τις ιστορίες.

Μάυρη Κωμωδία / Αργεντινή / 2014 / 122’
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Νταμιάν Σιφρόν
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Νταρίο Γκραντινέτι, Ρίτα Κορτέζε, Ερίκα Ρίβας

Διακρίσεις

  • Υποψήφια για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας 2015
  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ