16.9.2015 12:42

«Ήρθε η ώρα να προτάξουμε τη νησιωτικότητα»

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ POLITISCHIOS.GR

Στην ανάγκη στήριξης της νησιωτικότητας ειδικά μετά την επερχόμενη κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου, εστίασε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Politischios.gr ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

«Μας οδήγησαν σε υπέρμετρη φορολόγηση»

Αναφερόμενος στη φορολογική λαίλαπα που έρχεται μετά τις εκλογές ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι 7 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. είχαν τεράστιο πολιτικό κόστος.

«Έχουμε επιπλέον 10 δις ευρώ μέτρα, που πριν ένα χρόνο δεν χρειάζονταν να πάρουμε. Οδεύουμε σε φάση υπέρμετρης φορολόγησης», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επομένη ημέρα των εκλογών λέγοντας ότι στόχος είναι να ξεπεραστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, κάτι που αν τελικά επιτευχθεί θα επιτρέψει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και την άμβλυνση των δεσμεύσεων που προβλέπει το 3ο μνημόνιο.

«Καταργήσαμε μόνοι μας τον ΦΠΑ»

Ο Ν. Μηταράκης στο πλαίσιο της συνέντευξης εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ουδέποτε οι δανειστές ζήτησαν την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ.

«Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή δεν είναι κάτι που μας επέβαλλαν οι δανειστές. Οι Τσίπρας- Καμμένος, το πρότειναν και όπως ήταν φυσικό το αποδέχθηκαν», εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

«Στόχος να αυξήσουμε τα ποσοστά μας»

Ενδιαφέρουσα υπήρξε και η απάντηση του κ. Μηταράκη στο ερώτημα ποιον θα επιθυμούσε ως δεύτερο βουλευτή Χίου. Χωρίς να εκφράσει άποψη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η μοναδική επιθυμία είναι αυτή της αύξησης των ποσοστών του κόμματος σε σχέση με αυτά που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο.

«Στόχος μας είναι να μη χαθούν ψήφοι από τη Νέας Δημοκρατίας. Δεν θέλουμε απλά να διατηρήσουμε τα ποσοστά μας αλλά και να τα ενισχύσουμε. Πραγματικά εύχομαι όσοι νεοδημοκράτες πίστεψαν τα ψέματα του κ. Τσίπρα να επιστρέψουν και να εμπιστευθούν τον Β. Μεϊμαράκη και όλους εμάς», ήταν η απάντησή του.

Περισσότερα στον έντυπο «π» της Πέμπτης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ