19.3.2013 16:51

Το Ιωνικό τιμά την Ποίηση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ

Μια πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποιείται μεθαύριο Πέμπτη 21Μαρτίου, στις 20.00, κατά την οποία γνωστοί ποιητές θα απαγγείλουν ανέκδοτα έργα τους.

Το αφιέρωμα αυτό στην ποίηση διοργανώνεται από το Ιωνικό Κέντρο και φιλοξενείται στην εστία του στην Πλάκα επί της οδού Λυσίου 11 στην  Πλάκα.

Συμμετέχουν οι δημιουργοί Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ, Άκανθος, Δημήτρης Βάρος, Κατερίνα Κατσίρη, Τζούτζη Ματζουράνη, Λίλιαν Μπουράνη, Μιχάλης Νικολούδης, Κώστας Παπαθανασίου, Γιάννης Σκληβανιώτης, Βασιλική Φράγκου και Νίκη Χαλκιαδάκη.

Καινοτομία δια διαδικτύου

Πλέον των ανέκδοτων ποιημάτων, η πρωτοτυπία της εκδήλωσης συνίσταται στην καινοτομία, σύμφωνα με την οποία, μέσω διαδικτυακής προβολικής επικοινωνίας στη βραδιά, θα συμμετάσχουν και Έλληνες δημιουργοί που βρίσκονται στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από το Παρίσι, το Εδιμβούργο ή τη Νέα Υόρκη.

«Παρόντες» στην εκδήλωση θα είναι τέλος, ορισμένοι από τους μέγιστους των ποιητών μας, σαν τον Ελύτη, το Σεφέρης και το Ρίτσο, οι οποίοι και θα «διαβάσουν» ποιήματα τους, που μας έρχονται μέσα στο χρόνο ηλεκτρονικά, και ενώ θα προβληθούν μέσα από τις εικόνες τους, φωτογραφικά και τηλεοπτικά.

Τη βραδιά πλαισιώνει μουσικά, στο πιάνο, η Άντζυ Γκουτζίου.

Η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα

τ 210 3246614 politismos@ionic.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ