17.5.2012 13:03

Αν ήμουν στη θέση … της Ελπίδας Τσουρή

… θα ενεργούσα όπως ακριβώς σκέπτεται να δράσει σήμερα κι εκείνη, χωρίς πιθανότητα να επανακάμψουν δεύτερες σκέψεις. Η πρώην βουλευτής δέχθηκε με απόλυτη στωικότητα το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και την ίδια. Η εμπειρία της, άλλωστε, της επέτρεπε να το διαβλέπει, καθώς ένοιωθε ότι είχε χάσει μεγάλο μέρος από τα ερείσματα της, ενώ και η γενικότερη εικόνα για το ΠΑΣΟΚ φώναζε ότι ήταν μη αναστρέψιμη. Η στοχοποίηση της από κοινωνικές και πολιτικές ομάδες την είχε κάνει να κλειστεί περισσότερο στον εαυτό της και το μόνο στοιχείο που την έπεισε να είναι υποψήφια ήταν η πιθανή κατηγορία προς το πρόσωπο της ότι εγκατέλειψε το κόμμα που τη διατήρησε 12 χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα τη στιγμή που εκείνο την είχε ανάγκη.
Ήδη από τις πρώτες ώρες απώλειας της βουλευτικής της ιδιότητας η Ελπίδα προετοιμάζεται για να επανακάμψει επαγγελματικά ως συμβολαιογράφος. Υποβάλλει αίτηση για να της επιστραφεί η άδεια και βρίσκεται σε αναζήτηση επαγγελματικής στέγης. Η αγωνία της να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενεργειών το συντομότερο δυνατό και ταχύτατα να υπογράψει το πρώτο νέο της συμβόλαιο δίνει έμμεση απάντηση και σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι αποχωρεί από την πολιτική έχοντας κάνει … τη μπάζα της. Αν δεν ανασυγκροτηθεί άμεσα επαγγελματικά, οι οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει θα βαρύνουν κι εκείνη και τον οικογενειακό της περίγυρο.
Παράλληλα ξεκόβει κάθε προτροπή από γνωστούς της, που για να χρυσώσουν το χάπι την κατευθύνουν να ασχοληθεί στο εξής με την Αυτοδιοίκηση. Όχι γιατί αισθάνεται αδύναμη για το νέο πιθανό γνωστικό αντικείμενο, αλλά γιατί ζητά να απογαλακτιστεί πλήρως από την πολιτική, η οποία μπήκε επί μιάμιση δεκαετία μέσα στο μεδούλι της. Σκέψη ανθρώπου που δεν δείχνει εξαρτώμενος από την εξουσία, αισθάνεται ότι ο δικός του κύκλος έχει κλείσει και προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ακόμα κι αν οι ψηφοφόροι δεν εκτίμησαν την τελευταία φορά τη δουλειά της, εκείνη ξέρει ότι έκανε το χρέος της. Πολύ σωστά πράττει, φτάνει να μην παρουσιαστούν αυτές οι δεύτερες σκέψεις…
ο θεσιθήρας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ