5.7.2012 11:06

Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης του νερού

ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ, ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ETHERNET ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ μπαίνει η ηλεκτρονική τεχνολογία του ευρυζωνικού δικτύου που θα δώσει τη δυνατότητα ελέγχου και παρακολούθησης όλων των γεωτρήσεων, των δεξαμενών και των δικτύων της υδρευτικής λεκάνης του Κορακάρη. To ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των υδάτων θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΧ να αναβαθμίσει ποιοτικά και ποσοτικά το παρεχόμενο νερό αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον καταναλωτή, αφού θα επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμού των βλαβών και διαρροών με αποτέλεσμα να επισκευάζεται γρηγορότερα το δίκτυο και να μειώνονται οι απώλειες νερού.
Χρήση ευρυζωνικού δικτύου
Το σύγχρονο σύστημα θα λειτουργεί με  συσκευές τηλεμετρίας που  θα τοποθετηθούν σε νέες δεξαμενές πλάι στις υπάρχουσες της περιοχής των Καμποχώρων. Το σύστημα με ενσύρματη ethernet διασύνδεσης θα επιτρέπει τον έλεγχο των   ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων του νερού και μέσω ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου που θα κατασκευαστεί, τα αποτελέσματα θα μεταφέρονται  στις εγκαταστάσεις  του βιολογικού καθαρισμού.  Εκεί, το νέο υπολογιστικό σύστημα που θα αποκτηθεί στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, θα επεξεργάζεται τα δεδομένα της τηλεμετρίας και θα ελέγχει μέσω του δικτύου τη λειτουργία των δεξαμενών και των  γεωτρήσεων του Κορακάρη και των ηλεκτροβανών από τις δημοτικές ενότητες Αγίου Μηνά, των Καμποχώρων της Χίου  έως και το Βροντάδο για την Ομηρούπολη. Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται ακριβής μεταφορά του νερού στις δεξαμενές ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατανάλωσης, θα εντοπίζονται έγκαιρα οι βλάβες και οι  διαρροές στα δίκτυα των γεωτρήσεων, των δεξαμενών και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εξοπλισμό, θα υπάρχει on-line έλεγχος ποιοτικών στοιχείων του νερού και τέλος θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος επέμβασης του προσωπικού σε βλάβες. Συνολικά θα ελεγχθούν 19 δεξαμενές, 6 γεωτρήσεις, 2 αντλιοστάσια ανύψωσης ύδατος και 3 ηλεκτροβάνες.
 
Ανάπτυξη και ποιότητα
Ο Μ. Φυτούσης δηλώνει ότι «το έργο είναι της φιλοσοφίας με το κλειδί στο χέρι, όπως αποκαλείται και με αυτή την προοπτική θα το λειτουργήσει η επιχείρηση» 
 Ο Προϋπολογισμός του  ανέρχεται στα 1.200.000 ευρώ  και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής του ΕΣΠΑ 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ