8.11.2017 10:49

Ηλεκτρονικό ημερολόγιο εθίμων άφησε στην Καλλιμασιά το Erasmus+

ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ για καθηγητές από Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία και Πορτογαλία το Λύκειο Καλλιμασιάς.

Καθηγητές και μαθητές από Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία και Πορτογαλία επισκέφθηκαν τη Χίο στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο «my Europe, my life, my future», στο οποίο συμμετείχε και το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς.

Στη διάρκεια της φιλοξενίας των εταίρων οργανώθηκαν διάφορες επισκέψεις για τη  γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία, την παράδοση και τη φυσική ομορφιά του νησιού μας. Συγκεκριμένα οι ντόπιοι μαθητές με τους καθηγητές τους ξενάγησαν τους φιλοξενούμενούς τους στον Κάμπο, στον Ανάβατο, στα Μεστά, στον Εμπορείο, στο Πυργί, στο σπήλαιο των Ολύμπων, στο Μουσείο Μαστίχας αλλά και στη Βολισσό. Οι παραπάνω επισκέψεις συνοδεύτηκαν με αρκετές δραστηριότητες, όπως ακριβώς όριζε το πρόγραμμα του Erasmus +.     

Οι μαθητές του Λυκείου Καλλιμασιάς συνεργάστηκαν με τους φιλοξενούμενους μαθητές των άλλων χωρών και  δημιούργησαν ένα  ηλεκτρονικό ημερολόγιο που είχε ως βασικό θέμα του τα ετήσια έθιμα και παραδόσεις της κάθε χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Επίσης γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις από  όλη την Ευρώπη.

«Ευχαριστούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την 96 ΑΔΤΕ και τη Λέσχη Αξιωματικών, τα Τοπικά Πολιτιστικά Σωματεία και  το Ενοριακό Συμβούλιο Καλλιμασιάς   για τη βοήθειά τους, καθώς και τα σχολεία που πραγματοποίησαν επίσκεψη κατά τη διάρκεια  λειτουργίας λαογραφικής  έκθεσης στο σχολείο μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ευχαριστήρια ανακοίνωση τους τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ