9.3.2012 14:13

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος 31χρονου Χιώτη

ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ 1370 ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ενός 31χρονου Χιώτη έστησαν δύο αλλοδαποί καταφέρνοντας να του αποσπάσουν μέσω διαδικτύου το συνολικό ποσό των 1370 ευρώ.
Όπως κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, το θύμα της υπόθεσης, από τις 2/3 μέχρι και τις 5/3, αλλοδαπός άνδρας που παρουσιάστηκε ως κάτοικος Ισλανδίας, με τη συνδρομή έτερου αλλοδαπού συνεργού του, υποδύθηκε τον υποψήφιο αγοραστή αυτοκινήτου, το οποίο ο 31χρονος διέθετε προς πώληση.
Έτσι του είπαν ότι για να αγοράσουν το αυτοκίνητο θα πρέπει πρώτα ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τις διαδικασίες και τα ασφάλιστρα του Ι.Χ. για τη μεταβίβαση σε ξένη χώρα, τα οποία κοστολόγησαν στα 1370 ευρώ.
Ο 31χρονος πιστεύοντάς τους, κατέβαλε το συγκεκριμένο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό διαπιστώνοντας όμως στη συνέχεια ότι η όλη διαδικασία ήταν φιάσκο.
Πλέον η Ασφάλεια Χίου καθώς και το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητάει τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα των δραστών που θα τους οδηγήσουν στα πραγματικά στοιχεία των απατεώνων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ