19.7.2012 19:40

Ικανοποιημένοι οι εφοπλιστές με τη συνάντηση Μουσουρούλη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, είχε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο την πρώτη του συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις προτάσεις της ΕΕΕ για τις προοπτικές ανάπτυξης της ναυτιλίας.
O κ. Μουσουρούλης ανέλυσε τις ακόλουθες προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου: τη δημιουργία ενός σταθερού και σύγχρονου ναυτιλιακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με σεβασμό στο ναυτεργατικό δυναμικό, την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης ως επένδυση για την απασχόληση σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα, την ελκυστικότητα της ελληνικής σημαίας, την αναβάθμιση της Ελληνικής ναυτιλιακής διπλωματίας, την ανάπτυξη και προσέλκυση επισκευαστικού έργου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα που απασχολούν την ελληνόκτητη ναυτιλία, που κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας, μεγάλο μέρος της οποίας εκπροσωπεί η ΕΕΕ.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μουσουρούλης και ο κ. Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
 
Κωστής Μουσουρούλης: Ήταν μια συνάντηση  ενημερωτική και γνωριμίας με όλο το Προεδρείο. Συζητήσαμε σε βάθος ορισμένα ζητήματα που έχουν ενδιαφέρον και για το Υπουργείο και για την Ένωση. Συζητήσαμε και για τη ναυτική εκπαίδευση. Συνδιαμορφώσαμε ένα πλαίσιο αρχών και από εκεί και πέρα η Ένωση με το Υπουργείο, αλλά και με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο.
 
Θεόδωρος Βενιάμης: Χαιρόμαστε που επανασυστάθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό, διότι η ναυτιλία παραμένει ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας στη σημερινή εποχή που τα πάντα καταρρέουν. Ενημερώσαμε τον Υπουργό για διάφορα θέματα, όπως η εκπαίδευση, η πειρατεία, ο IMO, όλα τα διεθνή. Ως προς το νηολόγιο, εμείς θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης, ώστε να φέρουμε όσα περισσότερα πλοία μπορούμε κάτω από την Ελληνική σημαία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ