14.10.2013 14:54

Ιχνηλατείται η υποψηφιότητα Ξενάκη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Γ. ΞΕΝΑΚΗ

Ποικίλες αντιδράσεις διαδέχθηκαν τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και άλλων εν δυνάμει «μνηστήρων» για τη δημαρχιακή καρέκλα, την ανακοίνωση της συγκρότησης ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές από τον Γιάννη Ξενάκη.
Ο Γιάννης Ξενάκης αιφνιδίασε. Τόσο το βουλευτικό γραφείο όσο και η ΝΟΔΕ κρατούν μέχρι στιγμής στάση αναμονής, αφού στο χώρο της ΝΔ έχει εκφραστεί από πολλούς και διαφορετικούς η επιθυμία να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές. Προσπαθώντας να αποφύγουν άλλον ένα «αλληλοσπαραγμό», σύνηθες φαινόμενο στο χώρο, όπου οι προσωπικές φιλοδοξίες των υποψηφίων υπερνικούν την κομματική γραμμή φέρνοντας τη διάσπαση κι αναμένοντας κατεύθυνση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, απλά περιμένουν.
Η επιλογή του Γιάννη Ξενάκη να μην περιμένει κανέναν κομματικό μηχανισμό να πάρει θέση δίνοντας «χρίσμα», του δίνει άλλο ένα πλεονέκτημα. Δεν φέρει, ακόμη τουλάχιστον, στους ώμους του το κόμμα, άρα και την όποια αντίδραση των ψηφοφόρων στην κυβερνητική πολιτική. Δεν το αποκλείει παράλληλα, αφού δηλώνει πως ο ίδιος ανήκει στη ΝΔ, θεωρώντας πως η αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώμα, διατηρώντας έτσι ελευθερία κινήσεων και προσέλκυσης... συμβούλων.
Στη ΝΔ τηρούν στάση αναμονής, τόσο στο βουλευτικό γραφείο όσο και στη ΝΟΔΕ. Ο Κ. Μουσουρούλης δεν προτίθεται ακόμη να ανοίξει τα χαρτιά του, διατηρεί τις αποστάσεις του και περιμένει να δει τη συνολική εικόνα πριν πάρει θέση.
Στη ΝΟΔΕ μια από τα ίδια, ο Β. Ατσάλης αναμένει καθήμενος σε αναμμένα κάρβουνα «την πληθώρα άξιων στελεχών» έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού πως θα πρέπει να βρεθεί και σε αυτές τις εκλογές κάτι που θα πείσει τα άξια στελέχη να παλέψουν πρώτα για τη... σημαία.
Από την άλλη, στην οδό Δημοκρατίας, ο Π. Λαμπρινούδης, δε διστάζει να αντιτείνει χείρα συνεργασίας στον Γ. Ξενάκη προκρίνοντας τα «σοβαρά προβλήματα του τόπου» ενώ αντιθέτως ο Π. Βρουλής ξεκαθαρίζει πως είναι έτοιμος από καιρό και θα είναι... απέναντι.

 


Π. Βρουλής: Ο έτοιμος

 

«Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που νομίζει και είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε κίνηση , οι εξελίξεις τρέχουν, τις παρακολουθούμε, όντας έτοιμοι να συμμετέχουμε. Άλλωστε δεν έχω κρύψει ποτέ ότι είμαι έτοιμος και θέλω να συνεχίσω το έργο που άφησα στον Δήμο Χίου».

 

Π. Λαμπρινούδης:  Όλοι μαζί μπορούμε

«Σε μια δημοκρατία ζούμε. Η υποψηφιότητα του καθενός είναι καλοδεχούμενη. Το θέμα είναι αν έχουμε την πολυτέλεια, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να είμαστε ο ένας απέναντι από τον άλλο, ή αν μπορούμε να  συνεργαστούμε όλοι μαζί ,να κάτσουμε να δούμε πως θα συγκλίνουν όλες οι προτάσεις για το καλό του τόπου.  Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι νομίζει ο καθένας».

Β. Ατσάλης: Πολλοί οι υποψήφιοι

«Χαιρετίζω το ενδιαφέρον του κ. Ξενάκη. Ο ίδιος ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ. Ως όργανο θα συνέλθουμε και θα αποφασίσουμε για τη στήριξη κάποιου υποψηφίου. Δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα από τώρα. Είναι απόφαση του οργάνου που θα συνέλθει και θα αξιολογήσει το ενδιαφέρον του κ. Ξενάκη και όποιου άλλου υπάρχει, από το πλούσιο δυναμικό της ΝΔ».

 


Στ. Μιχαηλίδης: Ξεκινά η διεργασία

Όντως έχουμε συνομιλήσει με τον Γ. Ξενάκη. Δε διαφωνών με την πρωτοβουλία αυτή η οποία θεωρώ ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ο υποψήφιος δήμαρχος. Πρέπει ωστόσο να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της Χίου είναι συνολικό. Πρέπει να αναδείξουμε τους καλύτερους, στον Δήμο στην περιφέρεια, στη βουλή. Η έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των παραπάνω θεωρώ ότι έχει οδηγήσει τη Χίο στο σημείο που είναι σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ