29.1.2013 16:02

Η Υρώ Μανέ απαντάει στο Μ. Φυτούση για το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

Την παρέμβαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών προκάλεσε η εισήγηση του Μιχ. Φυτούση να κλείσει το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου αφού σύμφωνα με τον ίδιο είναι περιττό σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Η χιώτισσα πρόεδρος του Σωματείου Υρώ Μανέ, σε ανακοίνωση που υπογράφει η ίδια αναφέρει:

"Tο Σωματείο μας έλαβε γνώση για τα προβλήματα που αφορούν το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης σας. Επίσης ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο κάποιων απόψεων που θεωρούν το θέατρο περιττό και προτείνουν το κλείσιμό του, με ταυτόχρονη αντικατάσταση των δραστηριοτήτων του από το «Ομήρειο». (Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τον Μ. Φυτούση και ο Παντ. Λαμπρινούδης, πρότεινε την κατάργηση του ΔΗΠΕΘΕ)

Επειδή το Σ.Ε.Η. διεκδικούσε από δεκαετίες τη θεατρική αποκέντρωση και επειδή στήριξε και στηρίζει τη λειτουργία των ΔΗΠΕΘΕ, θεωρούμε πως έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να εκφέρουμε άποψη για το θεσμό.

Αν το Νοσοκομείο της Χίου παρουσίαζε δυσλειτουργίες θα το χαρακτήριζε κανείς περιττό και θα πρότεινε το κλείσιμό του; Ας γίνει λοιπόν κατανοητό πως ο Πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό, η δε ερασιτεχνική δημιουργία δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε την εξειδικευμένη προσέγγιση της Τέχνης, ούτε την υποχρέωση της Πολιτείας να έχει πολιτιστική πολιτική. 

Θεωρούμε ως βασική αιτία των κακοδαιμονιών που αφορούν τα ΔΗΠΕΘΕ τη θεσμική και οικονομική απαξίωσή τους από την Πολιτεία.

Είμαστε στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετου συνομιλητή για την εξεύρεση λύσεων".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ