3.8.2012 14:14

Η Υρώ και ο Συμβολαιογράφος της στο Citrus

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΗΝ Υ. ΜΑΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ

Το συνταρακτικό μονόλογο, τη θεατρική παραγωγή «Ο Συμβολαιογράφος», που κέρδισε το θεατρόφιλο κοινό ανά την Ελλάδα και απέσπασε τα ευμενή σχόλια των κριτικών, παρουσίασε χθες η Υρώ Μανέ στους χιώτες δημοσιογράφους, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Citrus, για τις επικείμενες παραστάσεις το Σαββατοκύριακο στο Πολυχώρο.
Η καλλιτέχνης με καταγωγή από τα Αρμόλια, δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό της, αφενός για την ευκαιρία που της δίνεται να εμφανιστεί και πάλι στο χιώτικο κοινό και μάλιστα στον υπέροχο χώρο του Citrus, αφετέρου για την πρώτη θεατρική της «έκθεση» στα πάτρια και συγκεκριμένα στον κύκλο εκδηλώσεων του Συλλόγου Αρμολουσίων Αττικής, στο χωριό, την προσεχή Τρίτη.
Οι παραστάσεις στο Citrus θα δοθούν αύριο Σάββατο 4 και μεθαύριο Κυριακή  5 Αυγούστου στις 21.00, στην Καλή Αυλή του Κτήματος, με εισιτήριο τα 12 ευρώ και το «οικογενειακό» εισιτήριο, δηλαδή την καταβολή εισόδου από τους γονείς και την ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά τους.             
Η Ερασμία πάει παντού
Είναι πάντως πολλοί εκείνοι που είδαν την παράσταση το περασμένο καλοκαίρι στην Καλαμωτή, στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΑΞΑΝΕΜΟΣ και επιθυμούν να την ξαναδούν, αφού το έργο, όπως είπε και η ίδια η ηθοποιός, κάθε φορά έχει να δώσει στο θεατή νέα στοιχεία. Στο έργο αναπαριστάται η επαρχιακή μετεμφυλιακή Ελλάδα, με χιούμορ, αλληγορία, σαρκασμό, ίδια σε όλη την επικράτεια, μέσα από την εξομολόγηση μιας γυναίκας, της Ερασμίας, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η όποια μητέρα, η αδελφή, η θεία ή η σύζυγος, από τη Μακεδονία ως την Κρήτη και από τη Χίο ως την Ήπειρο.
Στο πνεύμα αυτό η Ερασμία, η χήρα περιπτερού σε κάποια κωμόπολη  της Ελλάδας, χωράει παντού και ως εκ τούτου  βρίσκει ιδανικό σημείο παράστασης την Καλή Αυλή του κτήματος στον Κάμπο.
Με την ευκαιρία η Υρώ Μανέ εξήρε την πρωτοβουλία των ανθρώπων του πολυχώρου, του Βαγγέλη Ξύδα και του Γιώργου Πλακωτάρη, που από το 2008 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα,  συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου και ιδίως τα τρία τελευταία χρόνια με τη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ, όπου φιλοξενούνται πλήθος εκδηλώσεων, από μουσικές και θεατρικές, έως εκθέσεις εικαστικές ή θεματικές, σχετικές με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του Κάμπου και όλου του νησιού.  
Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε τέλος στην νέα της ιδιότητα, της προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), με την οποία θα πρωτοστατήσει, ιδίως από το φθινόπωρο, ώστε να διατηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις του κλάδου στα υπάρχοντα επίπεδα.
                                        
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ