11.5.2016 15:11

Η υπερφορολόγηση το λάθος των μνημονίων Παπανδρέου-Τσίπρα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ότι όλα τα μέτρα που συζητούνται τώρα είναι αποτέλεσμα των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη διετία 2016-2017 αντί για ανάπτυξη της τάξεως του 7,6%, είχαμε ύφεση 0,5%, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να χάσει €12 δισ. ΑΕΠ. Έτσι τώρα αναγκαζόμαστε να πάρουμε υπέρογκα δημοσιονομικά μέτρα που δε χρειαζόμασταν πριν.

Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αναπτυχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν είχε τελικά εναλλακτική οικονομική πρόταση, παίρνοντας μέτρα χωρίς αποτέλεσμα. Συγκριμένα, θέλοντας να πιάσει τον στόχο του 2018 αύξησε τα φορολογικά μέτρα και μείωσε τις δαπάνες, αποδεικνύοντας μάλιστα ότι η μείωση του χρέους ήταν μια μεγάλη απάτη.

"Τα μνημόνια Παπανδρέου και Τσίπρα έχουν το ίδιο λάθος: στηρίζονται και τα δύο στην αύξηση φόρων και την περικοπή δαπανών. Αποτέλεσμα αυτών είναι η επιστροφή στην ύφεση και η υιοθέτηση νέων μέτρων. Για να αναπτυχθεί η οικονομία χρειάζονται μείωση φόρων και νέες επενδύσεις", είπε χαρακτηριστικά ο Χιώτης βουλευτής.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ