17.5.2012 12:47

Η Θ.Ο.Χ. ξανανάβει τα "Κόκκινα Φανάρια"

ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥΣ ΑΛ. ΓΑΛΑΝΟ

 
Εαρινή επέλαση της Θεατρικής Ομάδας Χίου θα έχουμε από το τέλος της εβδομάδας, έως και την επόμενη, που δεν θα περιορίζεται αποκλειστικά στις παραστάσεις της τελευταίας της παραγωγής «Τα κόκκινα φανάρια».
Συγκεκριμένα με αφορμή την επανάληψη των παραστάσεων του έργου του Αλέκου Γαλανού, διοργανώνει εκδήλωση, σε συνεργασία με το Ομήρειο και το βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ, στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Καμβυσέλλη «Από τα Κόκκινα Φανάρια στο Περιβόλι της Παναγιάς - Η ζωή και το έργο του Αλέκου Γαλανού».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου, κατά την οποία ο φίλος της Θ.Ο.Χ. Γιώργος Μαυρογιάννης  θα μιλήσει για το βιβλίο, κείμενα θα διαβάσουν τα μέλη της Ομάδας, Ευγενία Ασλανίδη, Κοσμάς Μανές και Ανθίππη Φιαμού και με συντονιστή τον Μπάμπη Σαχτούρη, μέλος της Θ.Ο.Χ. επίσης, ενώ για το έργο του θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.
 
Τα κόκκινα φανάρια
Από τις πολυπληθέστερες παραγωγές της Ομάδας, «Τα κόκκινα Φανάρια», παραστάθηκαν τον περασμένο Νοέμβρη και επαναλαμβάνονται από την Παρασκευή, έως και την Κυριακή, πάλι στο Ομήρειο, μετά από τη φθινοπωρινή ανταπόκριση του χιώτικου κοινού.
Η παραγωγή σκηνοθετήθηκε και διδάχτηκε από την Αυγουστίνα Λικουρίνα, το σκηνικό υπογράφει Κώστας Ματθαίου, το οποίο επιμελήθηκε ο Νικολής Φράσκος και κατασκεύασε ο Μάρκος Διαμαντάρας, τη φροντίδα της μουσικής, τη σύνθεση και την επεξεργασία του ήχου έχει αναλάβει ο Γιάννης Δάνος, ενώ τους υπέροχους φωτισμούς ο σπεσιαλίστας του είδους Παναγιώτης Λούρος. Οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 20.30 κ;αι θα υπάρχει το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ