14.2.2017 11:11

Η «θεία Λένα» μπορεί να φιλοξενηθεί στη Βιβλιοθήκη Κοραή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΔΑΛΑ

Πρόταση για διοργάνωση ειδικής θεματικής εκδήλωσης αφιερωμένης στην αγαπημένη θεία Λένα των παιδιών στις δεκαετίες 40-50-60, καταθέτει δημόσια μέσω του «π» η Αναστασία Μανδάλα.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της, «Η αγαπημένη Θεία Λένα,  είναι  παρούσα στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη και στο ντοκιμαντέρ  που επιμελήθηκε η εγγονή της Μαρία Ηλιού.

Η πιο σημαντική παιδαγωγός στην Ελλάδα με σπουδές στο Παρίσι στα παιδαγωγικά και  θεατρικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών πρόσφερε στον τόπο τον πρώτο θεατρικό οργανισμό στην Αθήνα, γράφοντας και ανεβάζοντας  παραστάσεις για παιδιά.(1933-1942)

Παρουσίασε 4.500 ραδιοφωνικές εκπομπές  στο ΕΙΡ. Το 1965 η Αντιγόνη Μεταξά (1905-1971 ) βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, έχοντας κερδίσει πάνω από όλα το βραβείο του κόσμου.

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος με την  «Ώρα του παιδιού»  και οι εκδόσεις Πατάκη  με το «Άκουσέ με ,Μαρία μου» μας  θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια με τα μοναδικά αναγνώσματα  διδακτικού περιεχομένου.

Νομίζω ότι η Δημόσια  Κεντρική Βιβλιοθήκη Χίου ο  'ΚΟΡΑΗΣ 'μπορεί να παρουσιάσει τα επανεκδομένα βιβλία και να οργανώσει έκθεση με βιβλία της Θείας Λένας που πιθανόν κατέχει η  Βιβλιοθήκη..»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ