17.3.2017 18:31

Η Συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας στην πραγματική της διάσταση

Στην πραγματική της διάσταση και με τον τρόπο που τα νησιά βιώνουν το προσφυγικό πρόβλημα, παρουσιάζει η γαλλική εφημερίδα Liberation τον έναν χρόνο Συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. 

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις και του διευθυντή του politischios.gr Νίκου Κατσαράκη, ο οποίος περιγράφει τα αδιέξοδα που προκύπτουν από την παντελή απουσία επανπροωθήσεων, την καθυστέρηση στην διαδικασία εξέτασης ασύλου αλλά και το ζήτημα που προκύπτει από την αποσταθεροποίηση των ζητημάτων ασφάλειας στο νησί. 
Παράλληλα επισημαίνονται όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί από τον εγκλωβισμό των δεκάδων προσφύγων που παραμένουν χωρίς μέλλον. 
Η Μαρία Μαλαγαρίδη, η ρεπόρτερ της Liberation που βρέθηκε στο νησί στα γεγονότα του λιμανιού το 2016 και γνωρίζει από κοντά την εξέλιξη του προβλήματος, αναλύει με δεικτικό τρόπο τον έναν χρόνο Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας και δείχνει την Τουρκία ως το "κλειδί" στην επιδείνωση ή την απόσβεση του προβλήματος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ