17.9.2012 19:02

Η στρεβλή αντίληψη του αιρετού

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 
Ένας διάλογος θα πρόσφερε εάν γίνονταν σε βάση συζήτησης. Αυτό ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κ. Μούνδρος το αποφεύγει επιδεικτικά, επιλέγοντας πότε να καλύπτεται πίσω από τις ανακοινώσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και πότε λεονταρίζοντας όπως παρακάτω στην επιστολή που παρέδωσε στον «π».
Ακολουθεί η άποψη του κ. Μούνδρου και μια απάντηση του «π».
 
 «Tι προσπαθείτε να αποδείξετε;»
Μέχρι σήμερα δεν θεώρησα σκόπιμο να απαντήσω στον κακεντρεχή σχολιασμό σας για την λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης.
Μπαίνοντας όμως σε σχολιασμό προσωπικό περί επιτυχημένου και αποτυχημένου θέλω να σας πω ότι η κοινωνία μπορεί να διακρίνει ποιος είναι ο Μούνδρος.
Η ενασχόληση  μου με τα κοινά πηγάζει κυρίως από την αγωνία μου για το αύριο και το αύριο των παιδιών μας.
Αφήστε να λειτουργήσουν κάποιοι άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις περί πολιτικής. Δεν ξέρω τι προσπαθείτε να αποδείξετε… Ότι φταίει ο Μούνδρος για την τουριστική συρρίκνωση;   Ιδιαίτερα γελοίο! Κοιτάξτε λίγο γύρω σας χωρίς εμπάθεια και παρωπίδες.
Τελειώνοντας  δεν θέλω να πιστέψω ότι η αδικαιολόγητη κριτική σας στο έργο μας, εκπορεύεται από άτομο που σας  έδωσε πληροφορίες ( εσείς ο ίδιος το παραδεχτήκατε) ο οποίος πίεζε και εμένα και τον δήμαρχο να προσληφθεί σε θέση ειδικού συμβούλου, επιδίωξη που δεν υλοποιήθηκε.
Στο τέλος με τον τρόπο που ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα οι πολίτες δεν θα μπορούν να διακρίνουν πότε λέτε ψέματα ή αλήθεια.
 
Κώστας Μούνδρος
 
 
Απάντηση «π»
 
«Απλά ότι δεν κάνετε...»
Α. Κριτική θα δέχεστε, άδικη δίκαιη ο κόσμος θα κρίνει, μα το Θεό να επικαλεστείτε τον ίδιο. Από την στιγμή που διαχειρίζεστε έστω και μισό ευρώ του κοσμάκι, θα μάθετε να ακούτε και να διαβάζετε. Εάν δεν το αντέχετε, υπάρχει και η έξοδος όσο επίπονη κι αν δείχνει στην περίπτωσή σας. Δεν έχουμε να κάνουμε με βιλαέτι σας αλλά με δημόσια θέση.
Β. Όσες φορές και να ζητήσετε από τον Πολ. Λαμπρινούδη να σας καλύψει, έτσι έχετε μάθει, εκθέτετε περισσότερο τον εαυτό σας και τις ...αδυναμίες σας.
Γ. Νοοτροπίες σας και τις δικές σας, «ξέρω και γνωρίζω τα πάντα ακόμη και από τουρισμό», προκαλούν γέλιο, ευθυμία και ποικίλα σχόλια. Από διάθεση χορτάσαμε. 
Σπίτι σας κ. Μούνδρο μπορείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε. Στο δημόσιο λογαριασμό όμως θα λογοδοτείτε, αυτό διαλέξατε όταν κατεβαίνατε υποψήφιος, θέλετε δεν θέλετε. Και έλεγχο θα δέχεστε και κριτική και θα απολογηθείτε κιόλας για τις πρωτοβουλίες σας, αν αυτές απορρέουν και εκπορεύονται από δημόσιο χρήμα και για δημόσιο όφελος. Τόσο δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε;
Δ. Στην πολιτική το πιο τίμιο είναι να βρεθεί ένας να πει «δεν ξέρω». Ούτε αυτό δεν κάνετε και σέρνετε το άρμα της τουριστικής προβολής δώθε και κείθε.
Ε. Σας προκαλώ μάλιστα να αναφέρεται δημόσια τι υπονοείται για άτομα και προσλήψεις. Ονόματα έχετε; Πείτε τα. Αλλιώς κινδυνεύετε να ακροβατείτε και στα όρια της συκοφαντίας. Από μισές κουβέντες δεν παίρνουμε χαμπάρι, ολόκληρες πείτε τις ή μην ξαναμιλήσετε. Τολμάτε;
Πρόβλημά σας να θεωρείτε και να πιστεύεται ότι θέλετε. Αντέχετε να παραδώσετε την παραίτησή σας αύριο από πρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Π. λόγω ανεπάρκειας ικανοτήτων και γνώσεων; Αν δεν το πράξετε, επιβεβαιώνεται απλά τον κανόνα που θέλει τον  Κ. Μούνδρο και τον κάθε «Μούνδρο» να έχει πιάσει μια καρέκλα και καλώς κάνει, κακώς κάνει, να μείνει εκεί εσαεί επειδή έτσι επιθυμεί η στρεβλή λογική των πραγμάτων.
Πεδίον δόξης λαμπρό. Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, όμως προσπαθήστε. Έχετε εκτεθεί. Για το κοινό καλό.
 
Νίκος Κατσαράκης 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ