15.5.2012 10:03

Η στήριξη σε Κάρμαντζη και στο βάθος η υποψηφιότητα για το Δήμο

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΒΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

 
Είναι ίσως νωρίς για παρόμοιες αναλύσεις, πλην όμως οι πρώτες μετεκλογικές μέρες δίνουν ερεθίσματα με αναφορές στο μέλλον. Η φανερή υποστήριξη του Παν. Βρουλή στο Στ. Κάρμαντζη, η οποία εκδηλώθηκε και με κοινή τους περιοδεία σε κεντρικούς δρόμους της Χίου, έκανε πολλούς να μιλήσουν για μια συμφωνία κυρίων μεταξύ τους. Ο Στ. Κάρμαντζης στηρίζονταν από τον Παν. Βρουλή για τη θέση του βουλευτή κι εκείνος αντίστοιχα θα τον στήριζε ανοιχτά ως επανακάμψαντα υποψήφιο δήμαρχο Χίου.
Ο Παν. Βρουλής δεν κρύβει ότι θεωρεί το Δήμο ως προνομιακό χώρο εμπλοκής του με τα κοινά. Όπως δεν κρύβει ότι οι σχέσεις του με τον Κ. Μουσουρούλη δεν ήταν ποτέ εύκρατες. Μέχρι πρόσφατα, μάλιστα, απέδιδε στο βουλευτή τόσο τον εξοβελισμό του από τη θέση του επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου, όσο και μέρος της αποτυχίας του να εκλεγεί στη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Για τους λόγους αυτούς εκδηλώθηκε ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας του.
Λίγες μέρες μετά τη επανεκλογή Μουσουρούλη ο Παν. Βρουλής δεν μεταβάλει το στόχο του. Συνεχίζει τις επαφές και τις πρόωρες βολιδοσκοπήσεις για το σχηματισμό ετοιμοπόλεμου και δυνατού ψηφοδελτίου, με παρουσίες από όλους τους πολιτικούς χώρους, αν ληφθεί ως δεδομένη η κατάρρευση των πυλώνων του δικομματισμού.
Στην επιχείρηση του αυτή δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει διασφαλισμένη τη στήριξη του βουλευτή του φυσικού πολιτικού του χώρου. Καθοδηγούμενος από όρους προσωπικής φιλοσοφίας ο Κ. Μουσουρούλης αποφεύγει να αναμειχθεί ενεργά με τη διανομή ρόλων για τις υπόλοιπες θέσεις του πολιτικού παιχνιδιού στο νομό, προστατεύοντας τη διάκριση των εξουσιών. Πλην όμως ήδη από την προεκλογική περίοδο δέχθηκε έντονη κριτική για αυτή του την τακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορείται ότι δεν ευνοεί με πράξεις και κινήσεις του την ανανέωση του πολιτικού του χώρου σε τοπικό βαθμό.  Θα μεταβάλλει τώρα την τακτική του; Αν ναι, πολύ δύσκολα θα συναινέσει σε υποψηφιότητα Βρουλή, όχι γιατί τον πολέμησε στις εκλογές της 6ης Μαϊου, όσο γιατί είναι ορατό ότι διαπνέονται από διαφορετική φιλοσοφία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ