17.11.2014 12:51

Η ρήτρα, η υποκρισία και ο κίνδυνος

Να που τη θυμήθηκαν… Αράχνιασε επί θητείας Λαμπρινούδη η ομόφωνα ψηφισμένη ρήτρα Αμανής, μα τώρα που τα παλικάρια βρέθηκαν σε θέση αντιπολίτευσης άρχισαν να τη σκαλίζουν. «Θα ήθελα να ρωτήσω τη Β. Ποταμούση πού έχει εφαρμοστεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα η ρήτρα Αμανής», είπε ο Β. Μυριαγκός κι όλοι το πέρασαν για καλαμπούρι, γιατί όσο ήταν στην εξουσία ο Βασίλης την είχε ξεχασμένη. «Ό,τι κάναμε εμείς λάθος δε σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε ως αντιπολίτευση να συνεχιστεί», δικαιολογούνταν αργότερα στα πηγαδάκια για το ξαφνικό ενδιαφέρον του. Αν πρόκειται για μεταμέλεια καλοδεχούμενη. Αν πρόκειται όμως για αντιπολιτευτική υποκρισία, καλά θα είναι ο Βασίλης να την κόψει.

Πού πήγε λοιπόν η ρήτρα Αμανής στο Τεχνικό Πρόγραμμα; Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο ίδιος ο δήμαρχος ισχυριζόμενος ότι ο διαχωρισμός του νησιού σε τρεις ζώνες εξασφαλίζει περισσότερες πιστώσεις στη βόρεια και νότια Χίο, αναλογικά με τον πληθυσμό που διαθέτουν. «Θα πρέπει να ελέγχουμε την ποσόστωση ώστε να μην αποβαίνει τελικά εις βάρος του αστικού κέντρου», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Έχω όμως την εντύπωση ότι, αν μπλέξουμε στις ποσοστώσεις, χάνεται το δάσος του προβλήματος για τις άκρες του νομού που έχουν αρχίσει να σβήνουν. Μπορεί το «συνεργείο Φαφαλιού» να έχει αρχίσει να αποδίδει στα θέματα καθημερινότητας της βόρειας Χίου, δεν είναι σε θέση όμως να δώσει προοπτική στη ζώνη του νησιού που απειλείται με σταδιακή πληθυσμιακή ερημοποίηση. Το ένα σκέλος λοιπόν είναι η ανταπόκριση στα τρέχοντα θέματα της περιοχής, κάτι που κι αυτό ήταν ζητούμενο μέχρι τώρα. Το άλλο, της σταδιακής διαμόρφωσης ενός σχεδιασμού για την τόνωση της βόρειας Χίου, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι είναι στις προτεραιότητες του Δήμου. Κι αυτό είναι που επείγει περισσότερο κι από τα άμεσα της καθημερινότητας του τόπου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ