11.4.2013 14:44

«Η πρωτομαγιά δεν είναι μεταφερόμενη αργία»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Την κατηγορηματική αντίθεσή της σχετικά με την απόφαση μετάθεσης της εργατικής πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, αντί τη Μεγάλη Τέταρτη, εκφράζει σε ανοιχτή επιστολή της προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης  η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου.

«Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτομαγιά είναι εργατική απεργία, που έχει σημαδευτεί με αγώνες  και αίμα  και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ως μεταφερόμενη εορταστική αργία.

Θεωρούμε την ενέργεια μεθοδευμένη, γιατί το αίτημα υποβλήθηκε  ερήμην των συνδικαλιστικών επαγγελματικών οργανώσεων της περιφέρειας, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων του κέντρου.

Αντίθετα, στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, η παραπάνω ενέργεια αποτελεί ένα ακόμη  πλήγμα για την αγορά της περιφέρειας, που θα παραμείνει κλειστεί για ένα τριήμερο και δεν θα μπορέσει να επωφεληθεί την προσωρινά έστω αυξημένη κίνηση που θα δημιουργήσει ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που αναμένεται στην περιοχή μας», αναφέρει η διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ