27.7.2012 13:23

Η προσβασιμότητα των Αμεα στην πόλη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ CITRUS ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Βιωματική δράση για ζητήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία», υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που ολοκληρώθηκε, από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Φώτη Μονιούκα, Ρούλα Μονιού και Σοφία Καλογήρου και τη συνεργασία με μέλη του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες.
24 μαθητές, στα πλαίσια σχολικού προγράμματος για την οδική ασφάλεια, χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες και έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης της Χίου, με κλειστά μάτια, φορώντας ωτοασπίδες, πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο ή κάνοντας χρήση πατερίτσας.
Κούραση, ταλαιπωρία και αίσθηση αποκλεισμού είναι μερικά από τα στοιχεία που αποκόμισαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου, αφού βίωσαν τι σημαίνει να είσαι άτομο που χρήζει βοηθείας και να θέλεις να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη.
Τα αποτελέσματα και συμπεράσματα της δράσης θα παρουσιαστούν σε ανοικτή συζήτηση-εκδήλωση στο φιλόξενο χώρο του πολυχώρου CITRUS Memories στον Κάμπο, με την εκδήλωση να συντονίζεται από το συνάδελφο-δημοσιογράφο Θοδωρή Πυλιώτη, το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουλίου, στις 20.00.
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ