22.4.2013 13:17

Η προώθηση της ναυτικής εργασίας δε γίνεται με 380 ευρώ το μήνα

Διασφάλιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των κατώτερων αμοιβών ζητά ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος γι αυτό και διαφώνησε με το άρθρο 19.
Ο Βουλευτής Χίου και Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας “Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις” Κώστας Τριαντάφυλλος, αναφορικά με το άρθρο 19 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το άρθρο 19 όπως τέθηκε σε ψηφοφορία δεν μας βρήκε σύμφωνους.   Δυστυχώς, δεν τηρήθηκε η υπουργική δέσμευση για ριζική τροποποίηση του άρθρου 19, ώστε να προωθείται η ναυτική εργασία και να αντιμετωπίζονται τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Άμεσα καλούμε τον Υπουργό να εισάγει διάταξη που να αφορά αποκλειστικά τους νεοεισερχόμενους ναυτικούς στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας.
Ταυτόχρονα, στη διάταξη αυτή πρέπει να διασφαλίζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και οι κατώτερες αμοιβές, όπως αυτές καθορίζονται από την International Transport Workers’ Federation (ITF), Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές.
Σημασία για εμάς έχει η προώθηση της ναυτικής εργασίας να συνδυάζεται με την ποιότητα και την αξιοπρέπεια της απασχόλησης των ναυτικών στο πιο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας και αυτή δεν υποστηρίζεται με 380 ευρώ το μήνα μισθό που θέλουν κάποιοι.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ