16.3.2016 18:19

"Η πραγματικότητα είναι ότι για όλα τα μεγάλα ζητήματα η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο"

Στην εκπομπή του «ΣΚΑΪ» «Πρώτη Γραμμή» ήταν καλεσμένος ο Βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης όπου μεταξύ άλλων σχολίασε τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

 «Για το θέμα των Σκοπίων υπάρχει μια εθνική γραμμή την οποία υπηρέτησαν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις.  Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μουζάλα είναι ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να μας διευκρινίσει εάν υπηρετεί αυτήν την εθνική γραμμή.

Ο κ. Μουζάλας μπορεί να έκανε ένα λάθος αλλά ως υπουργός έχει μια αντικειμενική ευθύνη. Αυτό το λάθος μπορεί να το εκμεταλλευθούν κάποιοι στα διεθνή φόρα για να στηρίξουν τις αξιώσεις τους στο θέμα της ονομασίας.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ήταν η δήλωση που θα μπορούσε να κάνει και η Αντζελίνα Τζολί αν είχε πάει στη Λέσβο. Αυτή δεν είναι δήλωση για έναν Πρωθυπουργό. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης  να ελέγξει τις Μ.Κ.Ο. και να συντονίσει την παρουσία τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι για όλα τα μεγάλα ζητήματα η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο. Φάνηκε αυτό στα νησιά, φάνηκε και στην Ειδομένη.

Στα νησιά αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση επειδή ουσιαστικά δεν μετακινούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Έχουν γεμίσει τα νησιά και αυτή η επιλογή της κυβέρνησης, για εθνικούς, οικονομικούς και δημογραφικούς λόγους, είναι εντελώς λανθασμένη.

Έχω ζητήσει από τον Οκτώβριο από τον κ. Μουζάλα, όταν επισκέφθηκε τη Χίο, να προχωρήσει στον ορισμό ενός συντονιστή ανά νησί, ο οποίος θα συντονίζει τις υπηρεσίες και θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Μου είχε πει ότι θα το κάνει  μέσα στο 2015. Έχουμε φτάσει στον Μάρτιο και κανείς δεν έχει οριστεί ακόμα.

Η Ελλάδα είχε το 2014 μια πολιτική προστασίας των συνόρων της.

Παρόλα αυτά τον επόμενο χρόνο, ο αριθμός των μεταναστών πολλαπλασιάστηκε, γεγονός που δείχνει ότι το 2015 κάτι άλλαξε. Και αυτό δεν ήταν άλλο από την αλλαγή στην κατεύθυνση των ροών μέσω της Ελλάδας, λόγω της αλλαγής της Κυβέρνησης και της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που υποστηρίζει.

Αυτό που θα πρέπει να τεθεί σαν θέμα με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι η από κοινού κατανομή των ροών αυτών, καθότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με τρεις κρίσεις: την οικονονομική, τη μεταναστευτική, αλλά και τα εθνικά θέματα που έχουν προκύψει».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ