11.2.2016 16:10

«Η πολιτική των ανοικτών συνόρων θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες που επέβαλαν την πολιτική των ανοικτών συνόρων με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου.

Όπως αναφέρει η υποτίμηση του προβλήματος, η ανάληψη υπερβολικών δεσμεύσεων καθώς και η λαθεμένη αξιοποίηση των πόρων από την Ε.Ε. είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα και πάλι να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Εκτός όμως από τους τραγικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης το γεγονός ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά καθιστά αναγκαία τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει και η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να αναλάβει τις ευθύνες της», αναφέρει μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συντονιστούν καλύτερα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία καθώς και να βρεθούν τρόποι ώστε οι οικονομικοί μετανάστες να επιστρέφουν άμεσα στην πατρίδα τους.

«Όπως ήδη έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει  καμιά ουσιαστική σύσφιξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε., εάν η Άγκυρα δεν τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως εθνικό θέμα για αυτό συμβάλλει ενεργά, λαμβάνοντας μία σειρά από πρωτοβουλίες, ώστε να καταστεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών διαχειρίσιμο και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν»,καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ