3.6.2013 9:43

Η πολιτική της κυβέρνησης, αιτία του λουκέτου της Φαρμακαποθήκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΧΙΟΥ

Για καθοριστικό χτύπημα της Φαρμακαποθήκης Χίου από τη φιλομνημονιακή πολιτική κάνει λόγο σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου. ‘Όπως αναφέρει: «Η Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Χίου (ΣΥΦΑ Χίου) αποτελεί παράδειγμα συνεταιριστικής επιχείρησης που υπέστη τις ολέθριες συνέπειες από την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η μνημονιακή στάση πληρωμών προς τα φαρμακεία την οδήγησε σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και κατά συνέπεια στο τέλος της. Στο προδιαγεγραμμένο αυτό τέλος συνέβαλε και η αδικαιολόγητη εμπιστοσύνη κάποιων σε λύση που θα προερχόταν από τις ‘δεσμεύσεις’ των κυρίων Μουσουρούλη και Τριαντάφυλλου. Αποτέλεσμα η απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και η επιστροφή στο 1983 όσον αφορά την προμήθεια και επάρκεια φαρμάκων στο ακριτικό νησί της Χίου», σημειώνει η Γραμματεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η αρνητική αυτή εξέλιξη προστίθεται στα τεράστια προβλήματα από την πρακτική ανυπαρξία του ΕΟΠΥΥ, τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο και στα αγροτικά ιατρεία, τις επί μήνες απλήρωτες εφημερίες… Τα πράγματα στην υγεία στη Χίο δεν πάνε καθόλου καλά. Καλούμε τους πολίτες του νησιού σε απόλυτη εγρήγορση και μαζική κινητοποίηση για την διασφάλιση του καθολικού δικαιώματος στο δημόσιο αγαθό της υγείας».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ