26.3.2013 15:47

Η πιο τρυφερή χορωδιακή συναυλία

Την ευαισθησία των χορωδών του «Λέοντα Αλλάτιου» την έχουμε γνωρίσει απ’ την ετήσια απόφαση τους να γυρνούν σπίτι – σπίτι την Αμανή τα Χριστούγεννα για να σκορπίσουν το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.

Αυτή τη φορά στηρίζουν μια εκδήλωση που είναι βέβαιο ότι θα τους κλέψει την πρωταγωνιστική λάμψη. Η άρθρωση στα τραγούδια «Μίλησε μου», «Η γοργόνα» και «Άλλος για Χίο τράβηξε», ίσως και η μελωδικότητα να μην είναι υψηλών προδιαγραφών, όμως η συμμετοχή σ’ αυτά των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ στέλνει το πανίσχυρο μήνυμα της ανθρώπινης θέλησης. Εκείνης που ανεβάζει την Τετάρτη στις 19.00 τα παιδιά στη σκηνή του Ομηρείου και τα κάνει ισότιμα μέλη ενός καταξιωμένου χορωδιακού συνόλου.

Η χαρά των παιδιών, όμοια με εκείνη όταν βλέπουν κάποιον να κάνει κτήμα του ένα από τα εικαστικά δημιουργήματα τους, είναι βέβαιο ότι θα πλημυρίσει και τους γονείς, τους ήρωες που ζεσταίνονται από ένα τους χαμόγελο.

Τη χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος Στ. Παντελογιάννης και θα τη συνοδεύσουν στο πιάνο η Κατερίνα Πρίνου και στο αρμόνιο η Κατερίνα Κούτσα. Την προετοιμασία των παιδιών έκανε με αστείρευτη φροντίδα η Σόφη Κώττη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και το Ομήρειο και κατά την έναρξη της θα παρουσιαστεί η δουλειά που γίνεται στο ΚΔΑΠ του Κοφινά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ