2.7.2012 13:22

Η Περιφερειακή Διεύθυνση για το School Wave Chios

Μια παλιά αγγλική παροιμία λέει πως «η φιλανθρωπία ξεκινάει από το σπίτι». Αναμφισβήτητα, οι υψηλές αξίες της μεγαλοψυχίας, της αδελφοσύνης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο συνδέονται άμεσα με προσωπικές εμπειρίες αλλά και στάσεις ζωής που καλλιεργούνται μέσα από έμπρακτα παραδείγματα οικείων προσώπων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης, «σπίτι» θεωρείται το ίδιο το σχολείο και κάθε μέλος -ανεξαρτήτου ηλικίας- μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπο ήθους.  
Με βαθύτατα συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας, καμαρώσαμε μια ακόμα κοινή φιλανθρωπική δράση των μαθητικών κοινοτήτων της Χίου, με τη συμμετοχή σχολικών συγκροτημάτων και από την πόλη της Μυτιλήνης. Η κοινή εκδήλωση, η οποία έφερε τον τίτλο “Schoolwave in Chios”, έλαβε χώρα στο θέατρο Καστρομηνά «Μίκης Θεοδωράκης», την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Δήμου Χίου. Πέρα από τον εξαιρετικό καλλιτεχνικό, ομαδικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που είχε η συναυλία, θα πρέπει, επίσης, να επισημαίνουμε το σημαντικό κοινωνικό μήνυμα που ανέδειξε, αφού τα έσοδα διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου  “ΕΛΠΙΖΩ”.
Ένας γνωστός παιδαγωγός, ο David Fontana, υποστήριζε πως «ο πραγματικά έξυπνος δάσκαλος, φροντίζει να σχεδιάσει το δικό του "γνωστικό χάρτη" για τα παιδιά, αντί να παίρνει και να κρεμάει στον τοίχο, τον χάρτη που μεταβιβάζεται από συνάδελφο σε συνάδελφο», πράγμα που, στην περίπτωση που αναφερόμαστε, βγαίνει πέρα ως πέρα αληθινό. Για το λόγο αυτό, συγχαίρουμε θερμά τον άξιο εκπαιδευτικό μας, κ. Μανώλη Ζούντα, χάρη στην πρωτοβουλία και στο ζήλο του οποίου ξεκίνησε, γιγαντώθηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα μια σημαντική προσπάθεια διδαχής ουσιαστικών προτύπων ζωής, δημιουργίας και θετικών διεξόδων.
Επίσης, εκφράζουμε τα θερμότατα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές μας από τη Χίο, οι οποίοι παρά το απαιτητικό πρόγραμμα μελέτης τους, επέλεξαν να ασχοληθούν με κάτι τόσο ευαίσθητο και ευγενές. Άξιοι πολλών επαίνων είναι, φυσικά, και οι εκπρόσωποι της Λέσβου και, συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός κα Νάντια Καραγιάννη μαζί με τους μαθητές της, οι οποίοι προετοιμάστηκαν, ταξίδεψαν και συμμετείχαν ολόψυχα στην εν λόγω εκδήλωση.
Κλείνοντας συγχαίρουμε θερμά τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς-κηδεμόνες, όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, αλλά, πάνω απ’ όλα, το κοινό της Χίου που έδωσε νόημα και αντίκρισμα στην φιλανθρωπική προσπάθεια των παιδιών.   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ