4.12.2012 18:39

Η ΠΕΚΕΒ τιμά τον Γ. Παπανικολάου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΑΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

 
Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από το θάνατό του Γεωργίου Παπανικολάου, τον «πατέρα» και εμπνευστή του «pap test»,  η ΠΕΚΕΒ  διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονας, ιατρού και ερευνητή, του οποίου η συγκεκριμένη γυναικολογική εξέταση έχει γλιτώσει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, εκατομμύρια γυναίκες ανά την υφήλιο.
Η εκδήλωση-αφιέρωμα πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012,  στις 19.00, στο Πνευματικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο Βροντάδου και συγκεκριμένα στην αίθουσα Ματθαίου Γ. Μουντέ.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΒ Ισίδωρος Καστάνιας χειρουργός, ενώ θα μιλήσουν:
1.     Γεώργιος  Κρεατσάς καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ,τ. Αντιπρύτανης του ομώνυμου πανεπιστημίου, με θέμα : «Ο Γ. Παπανικολάου χθες και  σήμερα».
2.     Δημήτριος Μπότσης καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα : «Η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, εμβολιασμοί» και
3.     Μαριάννα Καραμάνου επιστημονική συνεργάτης Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ιστορία του Γεωργίου Παπανικολάου».
Στη διοργάνωση συμβάλει υπέρ της ΠΕΚΕΒ η  Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ