12.7.2013 16:43

Η παιγνιοθήκη στα χωριά μας

ΑΠΟ ΤΙΣ 13-16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Στη Χίο φτάνει αύριο Σάββατο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ μεταμορφώνοντας πλατείες των χωριώνσε μικρούς παιδότοπους για μια ολόκληρη μέρα.

 Οι εκδηλώσεις αυτές που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου, αποτελούν τη συνέχεια της εκδήλωσης που είχαν διοργανωθεί από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ, στις 12 Μαΐου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, όπου και πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη, «Το δένδρο που πληγώναμε».

Οι παιδότοποι, θα πραγματοποιούνται 18.00-21.00 σε κάθε χωριό, με ελεύθερη είσοδο, θα περιλαμβάνουν σταθμούς με διάφορα παιχνίδια και άλλα δρώμενα και θα πραγματοποιηθούν σε χώρους που έχει υποδείξει στην εταιρεία ο Δήμος Χίου.

Το πρόγραμμα

Η παιγνιοθήκη θα είναι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου στον Αγ. Γιώργη το Σάββατο 13 Ιουλίου, την επομένη στην πλατεία των Θυμιανών, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου θα μεταφερθεί στο γήπεδο μπάσκετ στο Λιθί και στις 16 του μήνα στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου στο Πυργί.  Όλα τα παιδιά μπορούννα παίξουν σε αυτήν από την  προσχολική ηλικία μέχρι και το Γυμνάσιο ενώ όλα τα παιχνίδια είναι προσβάσιμα και για ΑμεΑ.

Ποια είναι η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης

 H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ιδρύθηκε το 1990 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Τα μέλη της Παιγνιοθήκης προσφέρουν εθε­λοντική εργασία, οργανώνοντας και λειτουργώντας Παιγνιοθήκες σε συνεργασία με Δήμους ή άλ­λους κοινωνικούς φορείς.

Οι Παιγνιοθήκες είναι ένας οργα­νωμένος χώρος με παιχνίδια που λειτουρ­γεί στα πρότυπα μίας Βιβλιοθήκης. Παιδιά και έφηβοι, με ειδικές ανάγκες έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τις διαφορές. Όλοι μπο­ρούν να δανείζονται παιχνίδια στο σπίτι τους. Βασικός σκοπός της "Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης" είναι η οργάνωση και λειτουργία Παιγνιοθηκών για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες. Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, είναι χώροι ειδικώς διαμορφωμένοι, εξοπλισμένοι με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ