3.6.2013 16:07

Η πάχνη έφερε το βραβείο

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡ. ΛΑΡΔΑ

Πολλές φορές η ύπαρξη μιας προθεσμίας λειτουργεί λυτρωτικά και αποδεικνύεται η καλύτερη έμπνευση. Το ίδιο συνέβη και στην Χριστίνα Λάρδα, μαθήτρια  της Γ’  Γυμνασίου Καλλιμασιάς η οποία γνωρίζοντας πως δεν είχε άλλα χρονικά περιθώρια για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας, αποθανάτισε με τη φωτογραφική της μηχανή, την πρωινή «πάχνη» πάνω στα αυτοκίνητα, στο χωριό της το Βουνό.

Ο διαγωνισμός

Με τη συγκεκριμένη φωτογραφία, πήρε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό (Τομέα Φωτογραφίας Γυμνασίων), που είχε οργανώσει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με θέμα «Νερό, είσαι θησαυρός».
Ο διαγωνισμός είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς συγκέντρωσε 2500 ατομικά και ομαδικά έργα από 244 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια όλης της χώρας.
Τα καλλιτεχνικά έργα αξιολογήθηκαν από ειδική 7μελή επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι :
• Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
• Λουίζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος, μέλος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
• Εύα Σταμάτη, Grafic Designer, Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
• Πόπη Κύρδη, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
• Νίκος Μάρκου, Φωτογράφος
• Κάρμεν Ρουγγέρη, Ηθοποιός - Σκηνοθέτης
Νατάσσα Κιουρκατιώτη, Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ Τράπεζας Κύπρου.

Δεν θα το βλέπουν συχνά

Η ίδια η Χριστίνα, μιλώντας στον «π» δήλωσε λάτρης της φωτογραφίας, μάλιστα έχει δηλώσει συμμετοχή και σε άλλο διαγωνισμό ενώ για τη συγκεκριμένη διάκριση τόνισε « Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν η τελευταία μέρα και δεν είχα άλλα περιθώρια. Δεν είχα καταφέρει να βγάλω καμιά φωτογραφία και έτσι όταν είδα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με την υγρασία του πρωινού πάνω του σκέφτηκα να το αποθανατίσω».
Αυτή η σκέψη και κατόπιν η φωτογραφική αποτύπωση της χάρισαν και το βραβείο. «Πίστεψα ότι δε θα βλέπουν συχνά κάτι ανάλογο γι αυτό και το φωτογράφησα» συμπλήρωσε.
Η Χριστίνα συνεχίζει να ασχολείται με τη φωτογραφία ως χόμπι, όπως εξηγεί, δεν σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελματικά κι ήδη έχει άλλη μια συμμετοχή σε επίσης μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Τα υπέρ και τα κατά του τόπου μας». Καλή επιτυχία

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ