21.1.2013 12:19

Η όξυνση και οι βαριές κουβέντες του Λαμπρινούδη προς Γανιάρη

«ΕΦΥΓΕ Ο ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ», ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ακρογωνιαίος λίθος της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης για το νέο λιμάνι είναι το ήδη δυναμιτισμένο κλίμα στις σχέσεις Λαμπρινούδη – Γανιάρη. Οι δυο αιρετοί αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις εις επήκοων όλων, σε σημείο που η σχέση τους να λειτουργεί μονίμως εις βάρος του νησιού.

Αφορμή έδωσε η στάση της Περιφέρειας. Ο κ. Γανιάρης μετέφερε την άποψη Γιακαλή (ο οποίος απουσίασε από τη σύσκεψη), σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια μπορεί να δεσμεύσει 20 – 25 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των χερσαίων υποδομών υπό τις προϋποθέσεις ότι το έργο εμφανίζει μελετητική ωριμότητα και οι λιμενικές υποδομές θα ενταχθούν στο Τομεακό του Υπουργείου. «Φαίνεται όμως ότι είναι αδύνατον να ενταχθεί σ’ αυτή την Προγραμματική Περίοδο», ανέφερε ο κ. Γανιάρης.

«Να κάνετε τροποποίηση του περιφερειακού προγράμματος και να χρηματοδοτήσετε εσείς με 45 εκ. το λιμενικό έργο», αντέτεινε ο κ. Λαμπρινούδης. «Μήπως υπάρχει η εντύπωση ότι Βόρειο Αιγαίο είναι μόνο η Χίος;», αναρωτήθηκε φωναχτά ο περιφερειακός σύμβουλος Ντ. Στούπος.

Τότε ο δήμαρχος κατηγόρησε Υπουργείο Ναυτιλίας και Περιφέρεια ότι συμπλέουν να μη γίνει το έργο. «Μας έχετε όλους πουλημένους. Νεκροθάφτης δεν θα γίνω σε μια σύσκεψη», φώναξε, πήρε το σακάκι του κι έκανε νόημα στον Γ. Παϊδούση να αποχωρήσουν. «Πρόσεχε πως μιλάς», ήταν η απάντηση Γανιάρη κι όταν πια ο δήμαρχος είχε βγει από την αίθουσα ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε: «μας κατήγγειλε κι έφυγε ο υπερπατριώτης!»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ