1.10.2013 11:37

Η ώρα της δικαιοσύνης για τον Λ. Κτιστάκη

Στις 4 Νοεμβρίου οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Χιώτης εφοπλιστής Λ. Κτιστάκης που εδώ και 8 μήνες κρατείται από τις Αστυνομικές Αρχές της χώρας με την κατηγορία των ψευδών φορολογικών δηλώσεων που είχε καταθέσει όταν δραστηριοποιούνταν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Zougla.gr: «…στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών είχαν μπει όλες οι συναλλαγές της εφοπλιστικής οικογένειας, έτσι ώστε οι ελεγκτές να «χαρτογραφήσουν» τις διαδρομές των χρημάτων που «έφευγαν» από τις εταιρείες του εφοπλιστή.

Οι διώξεις ασκήθηκαν, ωστόσο ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τις ΗΠΑ και παρέμεινε άφαντος (φυγόδικος) για περισσότερο από μία δεκαετία, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο όταν συνελήφθη στη Γερμανία και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί.

Ο δικηγόρος του, Billy Gibbens, ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του διατίθεται να πληρώσει εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η μία Δικαστή όσο και  οι Εισαγγελείς αντιτάχθηκαν στην πρόταση της Chasez, καθώς έκριναν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο κατηγορούμενος να διαφύγει από τη χώρα, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να τεθεί υπό κράτηση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ