10.9.2012 19:25

Η οπτική του «παλιού»

 
Πολλές φορές η μετάδοση της εμπειρίας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση στην πολιτική. Ρώτησα λοιπόν, τον Αντ. Κοτσακά ως παλιά καραβάνα του κοινοβουλίου πως βλέπει τα βήματα των Κ. Μουσουρούλης και Κ. Τριαντάφυλλου.
Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν παρακολουθεί από… απόσταση αναπνοής την δραστηριότητά τους, αφοσιωμένος κατά βάση, στην ανάλυση των πολύ δύσκολων συνθηκών για τη χώρα και τη παγκόσμια κοινότητα και ίσως η κρίση του δεν είναι δίκαιη.
Δέχθηκε μόνο να δώσει μία συμβουλή βγαλμένη από την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του. Αυτή που τον έκανε να αποτραβηχτεί από τα κοινοβουλευτικά βλέποντας ότι πλέον το κοινοβούλιο, είχε όλο και πιο περιορισμένες δυνατότητες παρεμβατικότητας.
«Να μη δράσουν με πνεύμα βουλευτή επαρχίας αλλά να επιδιώξουν να δώσουν πολιτικό στίγμα, τέτοιο που θα αφήσει πίσω τους πολλά ακόμα και μετά την αποχώρησή τους από την πολιτική», ήταν η προτροπή του.
Όταν του ζήτησα να το κάνει πιο… λιανά, ο Α. Κοτσακάς έφερε το παράδειγμα των πυρκαγιών στο νησί. Ένας επαρχιώτικος τρόπος αντίληψης θα είναι οι βουλευτές να επιδοθούν στην αναζήτηση αποζημιώσεων για τους πληγέντες. Αυτή προσκομίζει άμεσα οφέλη για τους ίδιους. Η διαφορετική οπτική είναι να πετύχουν παρεμβάσεις τέτοιες που θα τονώσουν σε βάθος χρόνου την παραγωγική διαδικασία, θα λειτουργήσουν ως κίνητρο οι καμένες περιοχές να γίνουν χώροι υποδοχής μία παραγωγικής βάσης, ικανής στο μέλλον να εδραιωθεί στο νησί, πέρα από το πρόσκαιρο όφελος των αποζημιώσεων.
Αν το σκεφτούμε επαρκώς η πρόταση Κοτσακά έχει την αξίας της. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ