29.7.2013 13:16

«Η Μουσική στην υπηρεσία της ειρήνης»

ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου στις 21.00 εμφανίζεται στο Πνευματικό Κέντρο η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων σε μια συναυλία που διατρανώνει τον καταλυτικό ρόλο της μουσικής ειδικά και της τέχνης γενικότερα, στην προώθηση της φιλίας και της συνεργασίας των λαών, κύρώς όμως της προάσπισης της ειρήνης.
Το σχήμα αποτελείται από πενήντα  χαρισματικούς νέους έλληνες και τούρκους μουσικούς, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Τουρκία, Ελλάδα και λοιπή Ευρώπη με στόχο και σκοπό να διατρανώσει urbi et orbi τη δύναμη της μουσικής, ως κοινής γλώσσας συνεννόησης, δημιουργίας και κατανόησης μεταξύ των λαών.
Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του σχήματος για μία εμφάνιση σε Ελλάδα και Τουρκία το καλοκαίρι του 2013 και πιο συγκεκριμένα στο Ομήρειο αύριο και στο κάστρο του Σίγκατσικ, στο δήμο του Σεφεριχισάρ, πολύ κοντά στον Τσεσμέ, μεθαύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου.
Μάλιστα στην αυριανή εκδήλωση της Χίου θα παραστεί, τιμώντας τους συντελεστές, αλλά και το νησί και την πατρίδα μας, ό ίδιος ο δήμαρχος του προαναφερθέντος τουρκικού δήμου.


Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων                                                                  

Το σχήμα ρίχνει γέφυρες μεταξύ των δύο λαών για μία ακόμη χρονιά» γράφει συγκεκριμένα η αθηναϊκή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αναφερόμενη στις συναυλίες της Τρίτης και της Τετάρτης.
Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων διανύει την έκτη επιτυχημένη της χρονιά και στο πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ και Ροσίνι, συμπράττοντας με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Η ΕΤΟΝ συνεργάζεται για την περίσταση με τον διακεκριμένο τούρκο διευθυντή Ορχήστρας Cem Mansur, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και είναι δημιούργημα της μόνιμα εγκατεστημένης στην Ελλάδα ελβετίδας Λένης Κονιαλίδη, με πάθος και αγάπη για τη μουσική.
Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ομηρείου Δ. Μάντικα, η κ. Κονιαλίδη επεσήμανε ότι η ορχήστρα αποσκοπεί στο να ενώσει μουσικούς με διαφορετικές κουλτούρες, αλλά με κοινή γλώσσα τη φιλία, την αρμονία και τη μουσική και συμπλήρωσε: «Η προώθηση της ειρήνης σημαίνει καλύτερο σήμερα και ακόμη καλύτερο αύριο».                                                                                                 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ροσίνι, ουβερτούρες από τη 2η Συμφωνία του Μπετόβεν και τρεις αγαπημένες άριες του Μότσαρτ. Από την πλευρά του ο Δ. Μάντικας επεσήμανε ότι η συναυλία αποτελεί το κορυφαίο μουσικό γεγονός της χρονιάς για το Ομήρειο, καλώντας το χιώτικο φιλόμουσο και μη κοινό να δώσει το παρών ενώ η είσοδος  στη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ