9.4.2013 16:53

Η μόρφωση είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε αναβρασμό βρίσκεται αυτή  την περίοδο ο κλάδος των εκπαιδευτικών εν όψει τόσο της εφαρμογής της αξιολόγησης και του ενδεχόμενου κατάργηση οργανικών θέσεων από τα σχολεία. Ήδη ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των μελών και την Τετάρτη διοργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προαναγγέλλοντας επί της ουσίας δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Κάλεσμα για συγκέντρωση

Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα ανοικτή Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου των Δασκάλων ενώ σε ανακοίνωση του και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Β. Μαυρέλος καλεί σε πανστρατιά όλους του εκπαιδευτικούς για την ανατροπή του συγκεκριμένου σχεδίου του υπουργείου Παιδείας και συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Μαζί και το ΠΑΜΕ

Στην ενδεχόμενη συγχώνευση κάποιων σχολικών μονάδων που αυτόματα θα σημάνει και την κατάργηση οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς αντιδρά και το ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωση του ζητά από τους διευθυντές των δημοτικών και νηπιαγωγείων να μη συμπληρώσουν πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε αίθουσα στο survey, το οποίο έχει στόχο όπως σημειώνει «σαρωτικές συμπτύξεις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων άμεσα και χάσιμο οργανικών θέσεων»

Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν :

Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.

Κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ