9.4.2012 10:06

Η μεγάλη μάχη

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 
Μολονότι δικαιοδοσία, ούτε καν γνωμοδοτικού χαρακτήρα, δεν διαθέτει το Δημοτικό Συμβούλιο, η αποψινή του συνεδρίαση με βασικό θέμα την έκφραση θέσης για την επένδυση της  Ρόκα Iberdrola έχει ιδιαίτερη σημασία, αφενός γιατί η Περιφέρεια δηλώνει ότι θα σεβαστεί τις δημοτικές θέσεις, αφετέρου γιατί θα διατυπωθούν ξεκάθαρα οι θέσεις των δημοτικών αρχόντων.
Η θέση του Πολ. Λαμπρινούδη υπήρξε κατά το παρελθόν θετική και μένει απόψε να φανεί αν τη μετέβαλε ο νέος σχεδιασμός της εταιρείας και η ανάγνωση – αν έγινε – της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Το Σάββατο το απόγευμα φάνηκε η θετική στάση που πρόκειται να κρατήσει και η «Νέα Αντίληψη» για την επένδυση. Στην προσυνεδρίαση των εκλεγμένων συμβούλων της κατατέθηκαν όλα τα δεδομένα και με την επιφύλαξη διευκρίνησης ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών η θέση της μείζονος αντιπολίτευσης αναμένεται να εκφραστεί υπέρ της επένδυσης. Βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της έπαιξε η τοποθέτηση του Κ. Μουσουρούλη, ο οποίος πήρε μέρος στην προσυνεδρίαση, δεν θα βρίσκεται όμως απόψε στα δημοτικά έδρανα, αφού στη Βουλή ψηφίζεται ο νόμος για τις ρυθμίσεις του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, με ιδιαίτερα σημαντικές διατάξεις και για τον Οίκο Ναύτου. Από τη θέση του ως γενικός γραμματέας Ανάπτυξης, κατά το παρελθόν, ο κ. Μουσουρούλης έδειξε πλήρως ενήμερος για τα στοιχεία της επένδυσης και η άποψη του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής στάσης της «Νέας Αντίληψης».
Στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται απόψε να βρεθεί και αντιπροσωπεία του επενδυτικού φορέα, όπως και πλήθος αντιτιθέμενων στην επένδυση από την Κίνηση Πολιτών κατά των ανεμογεννητριών. Ωστόσο η πρωτοβουλία ενημέρωσης που επιχείρησε η Κίνηση την Παρασκευή στη Βολισσό είχε πενιχρά αποτελέσματα, αφού στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μετρημένοι στα δάχτυλα κάτοικοι της Αμανής.
 
Εμπνέει το Στράτο
Η διαμάχη που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της κοινωνίας εμπνέει ήδη το Στρ. Βογιατζή, ο οποίος ξεκίνησε ντοκιμαντέρ με αντικείμενο την επένδυση των ανεμογεννητριών. Μετά τη βράβευση του στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης ο χιώτης καλλιτέχνης δημιουργεί ξανά με ένα θέμα εμπνευσμένο εκ νέου από την ιδιαίτερη πατρίδα του, χωρίς να κρύβει ότι η οπτική που επιθυμεί ο ίδιος να δώσει είναι εναντίων της επένδυσης.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ